Gemeente Dordrecht

VoorstraatNoordFestival groot succes

Ruim 5000 bezoekers tijdens VoorstraatNoordFestival

Afgelopen zaterdag bezochten ruim 5000 bezoekers het VoorstraatNoordFestival. Het festival georganiseerd door bewoners, ondernemers en culturele instelling in de Voorstraat en de Riedijk was een groot succes. Nu al wordt gesproken over het organiseren van een tweede editie volgend jaar.

Burgemeester Bandell opende het festival en sprak over de resultaten die het afgelopen jaar zijn geboekt in de straat. In korte tijd is veel gerealiseerd. Hij was ook enthousiast over het contact en de samenwerking in de straat die voordat het festival überhaupt begon al als belangrijkste resultaat van het evenement werd benoemd. Hij maakte samen met wethouder F.J. van den Oever kennis met de straat tijdens een rondleiding door verschillende bewoners. Straatmanager Paul Ganzeboom sprak van een mooi omslagpunt en stimulans voor de verdere aanpak van de straat.

De Voorstraat Noord biedt veel authentieke, kleurrijke winkels en diverse culturele instellingen: van kapperszaken tot modewinkels, van boeken-, design-, antiekzaken en galeries tot het Centrum Beeldende Kunst, het Tekengenootschap Pictura, Intermezzo, Stichting ToBe en de creatieve broedplaats Werkstatt. De Voorstraat Noord wordt in samenwerking met de gemeente Dordrecht de komende jaren ontwikkeld tot dé creatieve en culturele straat van Dordrecht

Het Centrum Beeldende Kunst opende de tentoonstelling Post Dordt, creatieve broedplaats Werkstatt opende haar deuren met een groene grasmat waar heerlijk werd gepicknickt, de modeshow bij Intermezzo gaf vele vrouwen en kinderen een nieuwe 'look'. Ongeveer 150 kinderen namen deel aan de mozaïekworkshops, de tafel waar kinderen sieraden konden maken was voortdurend druk bezocht, kinderen werden vrolijk geschminkt. Talrijke optredens op de vier podia trokken gedurende de gehele dag mensen, er werd gedanst tijdens de tangoworkshop en mee gezongen. Aan het eind van de dag en 's avonds waren de terrassen druk bezocht.

Datum 9 september 2008
Redactie Linde de Jong
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 65 75
Informatie Paul Ganzeboom
Straatmanager
T 06 - 15 55 99 55

Bijlage NR07.jpg NR04.jpg NR02.jpg