Platform Biologica


Verkiezing Held van de Smaak 2008: 12 finalisten bekend 4 september 2008

PERSBERICHT - Vandaag is bekend geworden welke 12 finalisten doorgaan naar de landelijke finale van de verkiezing Held van de Smaak 2008. De finalisten zijn via provinciale voorronden uitgekozen. Thema van de verkiezing is dit jaar Brood en streekgebonden koek en banket. Tijdens de Week van de Smaak, op zondag 21 september, wordt in Smaakhoofdstad Zwolle bekend gemaakt wie de titel Held van de Smaak 2008 krijgt.

Een deskundige jury, bestaande uit o.a. culinair journalist Mac van Dinther, smaakprofessor Peter Klosse en foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan, bepaalt wie de winnaar wordt. Daarnaast is er een publieksprijs: vanaf vandaag kan iedereen via de website http://www.weekvandesmaak.nl/ stemmen op de Held van zijn of haar keuze, en wel hier. De stemming loopt tot en met 20 september. De finalist die via de website de meeste stemmen krijgt, wordt winnaar van de publieksprijs.

Helden
De 12 finalisten, overwegend bakkers (M/V), zullen op 21 september, bij de prijsuitreiking, als echte Helden worden voorgesteld aan het publiek. Alle aanwezigen kunnen dan ook hun producten proeven. Een geschreven portret van de 12 finalisten vindt u hier.

Over de verkiezing
Een Held van de Smaak is een organisatie, vakman of vrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het ambachtelijke, natuurzuivere, diervriendelijke, streekgebonden product. Doel van de verkiezing is om de helden in het zonnetje te zetten en bij te dragen aan de bekendheid van hun bijzondere werk en producten. De verkiezing is onderdeel van de landelijke Week van de Smaak die van 22 t/m 28 september in heel Nederland wordt gehouden.

De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Euro-Toques, smaakambassadeur Pierre Wind, Slow Food, Streekeigen Producten Nederland, Kunsthal Rotterdam en Biologica. Projectleiding ligt bij Biologica. De Week van de Smaak wordt langjarig gesteund door het VSBfonds en het ministerie van LNV. De Week van de Smaak wordt tevens mogelijk gemaakt door: de Volkskrant, Provincie Noord-Brabant, Stuurgroep LIB en Zwolle, Hoofdstad van de Smaak 2008.