Persberichten Rijn & Venen, 12.45 uur

Utrecht, 09-09-2008

Man aangehouden na achtervolging

UTRECHT / LOENERSLOOT Maandag 8 september omstreeks 09.30 uur wilden agenten een automobilist op de Lunettenbaan in Utrecht controleren omdat bleek dat hij met een verlopen APK reed. De man ging ervandoor en haalde levensgevaarlijke capriolen uit om aan de politie te ontkomen.

Toen agenten de 33-jarige automobilist uit Utrecht een stopteken gaven, ging hij ervan door richting de Rijksweg A2 (richting Amsterdam ). De politie riep meerdere agenten op om de man tot stoppen te brengen. Om aan de agenten te ontkomen, probeerde de Utrechter op de rijksweg opzettelijk twee agenten aan te rijden. De man reed bovendien erg gevaarlijk voor het overige verkeer. Hij reed met hoge snelheid, haalde links en rechts in en bumperkleefde. De politie zette het langzaam rijdende verkeer stil om de man in een fuik te laten rijden. Hij probeerde vervolgens via de vluchtstrook te ontkomen, maar bedacht zich en voegde weer in. In de file is de man uit de auto gehaald en aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen, het rijbewijs wordt ingevorderd en de man is ingesloten. Twee agenten raakten licht gewond bij de aanhouding.

Kofferbak vol koper

MAARSSEN Op de Maarssenbroeksedijk is een 31-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van diefstal van koper.

Maandag 8 september omstreeks 10.35 uur reden surveillerende agenten op de Albatrosstraat. Hun oog viel op een automobilist die een aantal fouten in het verkeer maakte. Op de Gansstraat kreeg de 31-jarige man een stopteken. De man kon geen rijbewijs tonen. Zijn kofferbak lag vol met vier kisten met gestript koper. Hij gaf aan dat hij het koper zonder toestemming bij een slooppand had meegenomen. De verdachte, een veelpleger, is aangehouden en ingesloten.

Verkeerscontrole

MAARSSEN De politie heeft maandag 8 september van 13.00 tot 17.15 uur op de Amsterdamsestraatweg, de Dr. Plesmanlaan en de Haarrijnweg verkeerscontroles gehouden. Agenten controleerden het mobiel bellen, dragen van de gordel, gebruik van de parkeerschijf en het negeren van de gesloten verklaring. In totaal zijn er zes bekeuringen uitgeschreven.

Auto te water

KAMERIK Maandagavond 8 september is op de kruising Van Teylingenweg Beukenlaan een auto te water geraakt. Omstreeks 18.20 uur kreeg de politie de melding dat een auto te water was geraakt. Het bleek dat een 32-jarige automobiliste uit Woerden met haar personenauto over de Van Teylingenweg in de richting van Kanis reed. Een 63-jarige automobiliste uit Nieuwer Ter Aa reed over de Beukenlaan ging richting de Overstek. Op de kruising van Teylingenweg met de Beukenlaan verleende de 32-jarige vrouw geen voorrang aan de 63-jarige vrouw. Een botsing was het gevolg. De auto van de 32-jarige vrouw schoof door, het naastgelegen water in. Twee omstanders bedachten zich geen moment en sprongen in het water en hebben de twee kinderen die bij de vrouw uit Woerden in de auto zaten, van de vrouw aangepakt en op het droge gezet. De vrouw kon zelf uit haar auto komen. Bij een van de bewoners aan de van Teylingenweg, hebben de vrouw en haar kinderen een bad genomen en schone kleding aangetrokken. Niemand raakte gewond.

Woningoverval

ABCOUDE Maandag 8 september omstreeks 20.05 uur is een bewoner van de Torenlaan slachtoffer geworden van een overval.

Omstreeks 20.00 uur werd bij de bewoner aangebeld. De man opende de deur en werd naar binnen geduwd. In de woning werd de man door vermoedelijk drie verdachten bedreigd en mishandeld. De man kon aan zijn belagers ontkomen en vluchtte de woning uit. Hij schakelde hulp in van een buurman, die de politie belde. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld, maar niemand meer aangetroffen. De overvallers hebben een aantal goederen buit gemaakt. De zaak is onder onderzoek. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen, op tel: 0900-8844.