Ingezonden persbericht


Caloriechecker voor de Horeca maakt voedingswaarde inzichtelijk

Woerden, 9 september 2008. De huidige gast wil bewust eten. Ook in de horeca. Om horecaondernemers meer inzicht te geven in de voedingswaarde van hun recepten, heeft het Voedingscentrum samen met Koninklijk Horeca Nederland de Caloriechecker voor de Horeca ontwikkeld. Met deze digitale tool kunnen horecaondernemers nog beter inspelen op de wensen van hun klanten. Ondernemers kunnen dit handige hulpmiddel vinden op www.caloriecheckervoordehoreca.nl.

De Caloriechecker voor de Horeca biedt horecaondernemers tal van mogelijkheden. Zo kunnen ze na het invoeren van hun recepten met een druk op de knop de voedingswaarde van die recepten berekenen. De hoeveelheid kilocalorieën, totaal vet en verzadigd vet worden getoond. Ook kunnen ze zelf veranderingen aanbrengen in de recepten en deze vervolgens doorrekenen. Zo kunnen de horecaondernemers hun recepten zo nodig aanpassen en de gast een grotere gezonde keuze bieden. Bovendien zit de Caloriechecker voor de Horeca boordevol nuttige tips en suggesties én kunnen verschillende recepten met elkaar worden vergeleken.

Samenwerken aan bewustwording
De Caloriechecker is een concreet voorbeeld van de succesvolle samenwerking tussen het Voedingscentrum en Koninklijk Horeca Nederland om hetzelfde doel te bereiken: bewustwording over voeding. De introductie van de Caloriechecker volgt op de gezamenlijke ontwikkeling van de Snackwijzer. De Snackwijzer is een folder met de voedingswaarden en vetgehaltes van de meest gegeten snackproducten. Zowel het Voedingscentrum als Koninklijk Horeca Nederland streeft ernaar om door voorlichting mensen beter in staat te stellen bewuste keuzes te maken met betrekking tot voeding. Het Voedingscentrum richt zich hierbij op het brede publiek, terwijl Koninklijk Horeca Nederland zich richt op de horecaondernemers.



Ingezonden persbericht