Voedingcentrum


Gezond en niet duur

De vakantie is voorbij, de dure schoolboeken van de kinderen zijn al aangeschaft en tot overmaat van ramp gaat ook de wasmachine kapot. Iedereen kent wel die perioden waarin je extra moet opletten op je uitgaven. Het Voedingscentrum benadrukt dat gezond en gevarieerd eten belangrijk blijft, ook al zit je even krap bij kas. Hoe doe je dat?

Veel mensen vinden het duur om gezond te eten. Toch gaan âgezondâ en âvoordeligâ prima samen. Je kunt best goedkoper eten en je toch houden aan de Schijf van Vijf. Het is alleen handig als je weet waar je op moet letten bij het boodschappen doen. Het Voedingscentrum heeft tips voor mensen die gezond en voordelig willen eten.

Huismerken
In het algemeen geldt: koop niet meer dan je gebruikt en houd rekening met de houdbaarheidsdata. Ook huismerken en andere goedkope merken kun je gebruiken. Grote verpakkingen kunnen voordeliger zijn - als je ze tenminste ook binnen de houdbaarheidstermijn opmaakt. Met de Schijf van Vijf leg je de basis voor gezonde en gevarieerde voeding.

Weblog

Heb je zelf tips over goedkoop en gezond boodschappen doen? Laat een reactie achter op het weblog van het Voedingscentrum. Anderen doen daar hun voordeel mee. Je kunt daar ook reageren op de stelling: âMinder welvaart zal ook betekenen: minder overgewicht.â