Gemeente Venlo


Nissenproject stadhuis krijgt vervolg

9-9-2008

Kunstenaarsinitiatief stichting Het Raam gaat het project De Nis voortzetten. De komende drie jaar mogen negen tot twaalf (inter)nationale kunstenaars een werk maken vanuit hun visie op Venlo en dit werk ook plaatsen in de nissen aan de buitenkant van het gerenoveerde stadhuis van Venlo.

Stichting het Raam heeft het initiatief genomen om een tweede project rondom de Nis te starten. Dit keer samen met Museum van Bommel van Dam, Odapark Venray en HKLimburg. Met deze drie instituten wil Het Raam expertise in huis halen om nieuwe nationale en internationale kunstenaars bij het project te betrekken. De gemeente Venlo zal een subsidie verlenen voor 25.000 euro per jaar.

De kunstwerken in de nis moeten kwaliteit uitstralen op een opvallende plek in de stad. In de nis komt tijdelijke kunst te hangen, die kan inspelen op de Venlose actualiteit. De (inter)nationale kunstenaars worden per jaar geselecteerd. Zo winnen de kunstwerken aan actualiteit. Daardoor dragen ze ook bij aan het debat over kunst in de openbare ruimte.

Er komen geen speciale openingen of onthullingen meer. Wel worden activiteiten georganiseerd rondom de kunstwerken die worden geplaatst. Doordat verschillende internationale kunstenaars bij betrokken worden, hoopt stichting Het Raam dat het evenement nationaal maar ook internationaal meer bekendheid krijgt. Om dat te bereiken wordt ook een website ingericht over het project.