Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 35 - 2008

BOUW-EN SLOOPAANVRAGEN

o H. van Erp, betreffende wijziging bouwvergunning d.d. 8-5-2008 (dakkapel) aan de Wintereik 2.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Vrijstelling van het bestemmingsplan
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:
o De uitbreiding van het bedrijfsgebouw op het perceel, kadastraal bekend gemeent Best, sectie F, nummer 1044, gelegen aan de Waal 42. De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 15, lid 2 van de voorschriften van het bestemmingsplan Breeven. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 27 augustus 2008 t/m 9 september 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.
Schriftelijke reacties kunt u t/m 9 september 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best.
Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen: 0499-360911.

Vrijstelling Artikel 19 JO. 19A WRO
Burgemeester en wethouders maken bekend:

dat zij voornemens zijn om, door middel van de procedure ex artikel 19 juncto 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen aan een bouwplan voor de bouw van 30 appartementen en een eerstelijnszorggebouw op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 3890, gelegen aan de Constantijnlaan.

Het bouwplan ligt conform de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang vanaf 27 augustus 2008 t/m 9 oktober 2008 voor eenieder ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis.

Eenieder kan gedurende de termijn van ter inzage legging hun zienswijze omtrent dit bouwplan kenbaar maken voor wat betreft:


1. het planologisch aspect (de bouwtitel) en/of
2. de uiterlijke verschijningsvorm (de beeldkwaliteit)

Uit de stukken die ter inzage liggen kan de inhoud van het project alsmede de beeldkwaliteit (de architectuur met toegepaste kleuren en materialen) worden opgemaakt.

De indiening van zienswijzen kan schriftelijk of mondeling geschieden. Schriftelijke reacties dient u te sturen aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 50, 5680 AB te Best. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar; voor het planologische aspect (bouwtitel) kunt u contact opnemen met de heer B. van der Vleuten danwel de heer T. Baudoin; voor de uiterlijk verschijningsvorm (architectuur) kunt u contact opnemen met de heer M. Boon. U kunt hen bereiken via telefoonnummer 0499-360911.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Kapvergunning
Burgemeester en wethouders verlenen vergunning voor het kappen van o 29 bomen, waaronder 25 Crataegus persimillis en 4 Laev pauls scarlet, aan de achterzijde Karel Doormanlaan 33 t/m 38; o 3 bomen, Quercus palustris, aan de Willem de Zwijgerweg, ter hoogte van het Heerbeeckcollege.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het team Beheer Openbare Ruimte, telefoonnummer 0499-360 370. Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende Bouwvergunningen
o De uitbreiding van de woning met garage aan de Johannes Verleunstraat 2a (rectificatie);
o De bouw van een bijgebouw aan de Speelheideweg 49; o Het vervangen van een bestaande loods aan de Terraweg ongenr.; o De uitbreiding van de woning (bg + verd.) aan de Prinses Margrietlaan 11;
o De uitbreiding van het bijgebouw (waterskicentrum) aan de Ekkersweijer 2;
o De uitbreiding van de woning (bg) aan de Van Kinsbergenstraat 19; o De bouw van een terrasoverkapping aan de Koningin Emmalaan 10a; o De uitbreiding (verd.) en het veranderen van de woning aan de Mosselaarweg 21;
o De uitbreiding van het bedrijfspand aan de Waal 50; o De uitbreiding van de woning (bg + verd.) aan de Dennenhei 67; o Het plaatsen van een dakkapel (voor) aan de Salderes 1.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Ontheffing geluidsvoorschriften
Ekkersweijer Recreatie B.V. heeft een ontheffing van de geluidvoorschriften gevraagd voor het houden van het evenement Lakedance op 30 augustus 2008. Het evenement zal plaatsvinden bij de Beachclub Sunrise, gelegen op het recreatieterrein Aquabest aan Ekkersweijer 2-5.
Op grond van het bepaalde in het Activiteitenbesluit en in de Algemene Plaatselijke Verordening krijgt Ekkersweijer Recreatie B.V. ontheffing van de geluidvoorschriften uit genoemd besluit voor de activiteiten waarbij muziek ten gehore wordt gebracht. Dit geldt voor de activiteiten op zaterdag 30 augustus 2008 tussen 11.00 uur en 23.00 uur.