Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 36 - 2008

BOUW-EN SLOOPAANVRAGEN

o T. van Diesen, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan de J.J. de Vlamstraat 4;
o R. Kelder, betreffende de uitbreiding van de garage en het realiseren van een kap aan de Dr. P.C. de Brouwerstraat 12; o Stichting Woonmaatschappij Domein, betreffende het plaatsen van een dakkapel en een vaste trap aan de Mgr.Dr.Th.Goossensstraat 2 en de J.J. de Vlamstraat 46.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Ontheffing m.t.v. Artikel 3.23, LID 1 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:
o De uitbreiding van de garage op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 2997, gelegen aan de Oogstvelden 38; o De uitbreiding van de woning en praktijkruimte op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie F, nummer 468, gelegen aan de Stanserstraat 6;
o De bouw van een berging op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie , nummer 4536, gelegen aan de Kastanje 34.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel
3.23, lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 3 september 2008 tot en met 14 oktober 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.
Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.
Schriftelijke reacties kunt u tot en met 14 oktober 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best.
Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360 911.

Vrijstelling Artikel 19, LID 2 WRO
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij, gelet op de op 15 juli 2008 door gedeputeerde staten van Noord-Brabant verleende categorieaanwijzing, voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan het volgende bouwproject in het plangebied 'De Zessprong': Realisatie van een woonhuis met bijgebouwen op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie E, nummer 5181 ged., gelegen aan de St. Franciscusweg/Hoek st. Antoniusweg.

Het voorontwerpbestemmingsplan 'De Zessprong' vormt de ruimtelijke onderbouwing van de projecten. Het plangebied is in hoofdzaak gelegen tussen de Oirschotseweg, Ringweg, St. Antoniusweg en St. Franciscusweg. De zessprong (het kruispunt van wegen) vormt het hart van de ontwikkeling.

Met de ruimtelijke ontwikkeling van 'De Zessprong' wordt vooruitgelopen op de woningbouwontwikkeling van Aarle. Met de separate planvorming wordt sterk ingezet op het waarborgen en waar mogelijk versterken van de karakteristieke landschappelijke en cultuurhistorische waarden van het gebied rondom de zessprong. Onze ambitie is om in het gebied een hoogwaardig woon- en kleinschalig bedrijvenmilieu te creëren. Het door de gemeenteraad vastgestelde Beeldkwaliteitplan De Zessprong biedt het welstandskader voor de ontwikkelingen.

De ontwerptekeningen liggen conform de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 3 september 2008 gedurende zes weken en derhalve tot en met 14 oktober 2008 voor eenieder ter inzage bij de centrale balie in het gemeentehuis. Tijdens de reguliere openingstijden kunt u de plannen inzien.

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzageligging zijn zienswijze kenbaar maken. De indiening van deze inspraakreactie kan schriftelijk of mondeling geschieden. Schriftelijke reacties dient u te richten aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 50, 5680 AB te Best. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de heer M. Timmermans via telefoonnummer 0499-360 911.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende Bouwverginningen/Sloopvergunningen/Toestemming o De uitbreiding van de woning (bg) aan de Olieslager 15; o Het plaatsen van een dakopbouw en dakkapel aan de Hinkelbrits 42; o De bouw van een tuinhuis en het wijzigen van de linker zijgevel aan de Hurkseweg 8;
o Het herinrichten van de kinderboerderij in het Wilhelminadorp; o De wijziging van de bouwvergunning (indeling woning) aan de Heuveleindseweg 6-b
o De bouw van een schuur aan de Aarleseweg 31; o De bouw van een bedrijfsverzamelgebouw aan de IBC-weg; o Het gedeeltelijk slopen van een bijgebouw aan de Mosselaarweg 21; o De sloop van vloerbedekking en de onderliggende laag aan de Veenpluis 6-8;
o De sloop van een bedrijfsgebouw/hal aan de Kanaaldijk 19; o Toestemming voor een permanente praktijkruimte aan de Leeuwerikstraat 42.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende vrijstelling gebruiksvoorschriften
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten vrijstelling te verlenen ex artikel 6, lid 8 van de voorschriften van het bestemmingsplan Woongebied Heivelden voor het gebruik van het vrijstaande bijgebouw behorende bij de woning Prinses Margrietlaan 22 als schoonheidssalon.
Beroep indienen? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is verzonden, kunt u hiertegen een beroepschrift indienen bij de sector Bestuursrecht van de rechtbank te 's-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Voorts kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank te 's-Hertogenbosch. Een dergelijk verzoek kan alleen worden ingediend nadat bij de rechtbank een beroepschrift is ingediend. U dient bij het verzoek tot voorlopige voorziening een afschrift van het beroepschrift te overleggen.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Burgemeester en wethouders van Best maken bekend, dat de gemeenteraad op 1 september 2008 de 1e wijziging van de Legesverordening 2008 heeft vastgesteld.
De wijzigingen zijn voornamelijk redactionele aanpassingen (verwijzingen naar de nieuwe Wet ruimtelijke ordening).

Dit raadsbesluit ligt voor iedereen gratis ter inzage op het gemeentehuis, afdeling Financieel Beleid, kamer 2.16.