Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 37 - 2008

BOUW-EN SLOOPAANVRAGEN

o C. van Kuik-van de Sande, betreffende de uitbreiding van de woning (bg) aan de J.J. Verbeetenstraat 17;
o Philips Medical Systems, betreffende het plaatsen van een open koeltoren t.b.v. de WKO installatie aan de Veenpluis 6; o F. van der Donk, betreffende het oprichten van twee vuurwerkbewaarplaatsen aan de Ambachtsweg 8;
o C. Lennartz, betreffende de uitbreiding van de woning (bg + verd.) aan de Imkerhei 30;
o J. den Bol, betreffende de uitbreiding van de woning aan de Prunus 38;
o E. Huijberts, betreffende de uitbreiding van de woning (bg) aan de Salderes 100;
o R. van de Ven, betreffende de bouw van een berging met veranda aan de Jan van Brakelstraat 6;
o W. de Koning, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan de Vuurdoornstraat 14.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Vrijstelling m.t.v. artikel 19, lid 3 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:
o De uitbreiding van de woning (bg) en berging/tuinkamer op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 977, gelegen aan de Jan van Riebeeckstraat 10.
De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Ontheffing m.t.v. artikel 3.23, lid 1 Wro

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:
o De bouw van een berging op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie C, nummer 3047, gelegen aan de Gebr. de Koninglaan 8a. De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 3.23, lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 10 september 2008 t/m 21 oktober 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte. Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.
Schriftelijke reacties kunt u t/m 21 oktober 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best.
Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzageligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer 0499-360 911.

Vrijstelling artikel 19, lid 2 WRO

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om, door middel van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen aan de bouw van 6 halfvrijstaande woningen op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 6147, gelegen aan de Spoorstraat z.nr.

Het bouwplan ligt conform de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure van artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang vanaf 10 september 2008 t/m 21 oktober 2008 voor eenieder ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis.

Eenieder kan gedurende de termijn van ter inzagelegging zijn zienswijze omtrent dit bouwplan kenbaar maken voor wat betreft:


1. het planologisch aspect (de bouwtitel) en/of
2. de uiterlijke verschijningsvorm (de beeldkwaliteit)

Uit de stukken die ter inzage liggen kan de inhoud van het project alsmede de beeldkwaliteit (de architectuur met toegepaste kleuren en materialen) worden opgemaakt.

De indiening van zienswijzen kan schriftelijk of mondeling geschieden. Schriftelijke reacties dient u te sturen aan het college van Burgemeester en wethouders, postbus 50, 5680 AB te Best. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar; voor het planologische aspect (bouwtitel) kunt u contact opnemen met de heer B. van der Vleuten, voor de uiterlijk verschijningsvorm (architectuur) kunt u contact opnemen met de heer M. Boon. Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer 0499-360 911.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende Bouwverginningen/Sloopvergunningen/Toestemming o Het intern verbouwen van een dorpswerkplaats, kringloopwinkel en een kantoor t.b.v. maatschappelijke dienstverlening aan de Bedrijfsweg 55;
o De bouw van een bedrijfsruimte aan de Bedrijfsweg 8; o De verbouw van het gezinsvervangend tehuis aan de Raadhuisstraat 282-284-286-288;
o De bouw van een terrasoverkapping aan de Speldenmaker 1; o De bouw van een serre aan de Mauritslaan 1;
o Het wijzigen van de voorgevel aan de Kap. J.A. Heerenstraat 22; o De bouw van een terrasoverkapping aan de Plataan 58; o Het plaatsen van een dakkapel aan de Oogstvelden 26.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende kapvergunningen
Burgemeester en wethouders verlenen vergunning voor het kappen van o 9 populieren en 22 eiken in verband met de aanleg van een rotonde en fietstunnel aan de Ringweg West
o 23 populieren en 13 eiken, tevens voor de aanleg van een rotonde in de Ringweg

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer R. Temme, van het Ingenieursbureau, te bereiken via telefoonnummer 0499-360 911. Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Ontheffing geluidsvoorschriften Ekkersweijer
Ekkersweijer Recreatie B.V. heeft een ontheffing van de geluidvoorschriften gevraagd voor het houden van het dance-evenement Sneakerz op 14 september 2008. Het dance-evenement zal plaatsvinden bij de Sunrise Beachclub, gelegen op het recreatieterrein Aquabest aan Ekkersweijer 2-5. Op grond van het bepaalde in het Activiteitenbesluit en in de Algemene Plaatselijke Verordening krijgt Ekkersweijer Recreatie B.V. ontheffing van de geluidvoorschriften uit genoemd besluit voor de activiteiten waarbij muziek ten gehore wordt gebracht. Dit geldt voor de activiteiten op zondag 14 september 2008 tussen 14.00 uur en 23.00 uur.

Melding op grond van Artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer Op 26 september 2008 hebben wij een melding ontvangen van B. Schepens B.V. op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor een grondverzetbedrijf wat zich wil gaan vestigen aan het bedrijventerrein De Zessprong te Best.

Melding op grond van Artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer Op 26 augustus 2008 hebben wij een melding ontvangen van J. van Kaathoven op grond van het Besluit landbouw milieubeheer voor een melkrundveehouderij gelegen aan het adres Aarleseweg 30 te Best.

Melding op grond van Artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer Door Beelen Sloopwerken B.V. is een kennisgeving gedaan op grond van het Besluit mobielbreken bouw- en sloopafval voor het bewerken van beton en metselwerk met een mobiele puinbreker. De activiteiten zullen gaan plaatsvinden aan de Veenpluis 6 te Best. De verwachte datum van aanvang is 15 september a.s. De werkzaamheden zullen circa 15 werkdagen in beslag nemen.

Er moet worden voldaan aan de algemene regels uit eerdergenoemd besluit.

Melding op grond van Artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer Op 11 augustus 2008 hebben wij een melding ontvangen van Anorad Europe BV op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor een metaalbewerkingsbedrijf gelegen aan het adres De Dintel 10 te Best.

Bestemmingsplan Raadhuisplein - Nieuwstraat
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 1 september 2008 besloten heeft, dat een herziening van het bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied gelegen aan de hoek Raadhuisplein-Nieuwstraat.

Dit voorbereidingsbesluit ligt, met de daarbij behorende en als zodanig gewaarmerkte situatietekening, met ingang van 10 september 2008- zijnde de datum van inwerkingtreding - ter inzage tijdens openingstijden bij de Centrale Balie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Best.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden ingevolge het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht (Awb), binnen een termijn van 6 weken na de datum van inwerkingtreding van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Best, postbus 50, 5680 AB Best. Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Bij onverwijlde spoed kan, gelijktijdig met en na indienen van een bezwaarschrift, een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht van de rechtbank te 's-Hertogenbosch, postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.