Politie Noord- en Oost Gelderland

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

Laren (Gld), 09-09-2008 o De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 9 september een 42-jarige man uit Deventer aangehouden voor openbare dronkenschap. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij probeerde een agent een kopstoot te geven en beet hem vervolgens in zijn arm.

De politie kreeg omstreeks 00.45 uur de melding dat de man zich vervelend gedroeg in een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat in Laren. De man had de kroeg inmiddels verlaten en liep over de Dorpsstraat in de richting van Harfsen. Hij botste opzettelijk tegen voorbijgangers op en gedroeg zich hinderlijk. Dit leek te escaleren tot een ruzie waarop de politie ingreep. De man werd meerdere malen verzocht weg te gaan. Hij gaf hieraan geen gehoor waarop hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man gedroeg zich recalcitrant tijdens het vervoer. Hij probeerde een agent een kopstoot te geven en beet hem in zijn arm.
De man staat bij de politie bekend als veelpleger waarop hij werd ingesloten. Met het openbaar ministerie wordt overlegd over de afhandeling van zijn strafbare gedragingen.