Openbaar Ministerie


* >Alcomobilist rijdt in op agenten

Alcomobilist rijdt in op agenten

Agenten moesten zondagavond springen toen een 65-jarige alcomobilist ervandoor ging bij een alcoholcontrole. De 65-jarige man werd in Zwolle staandegehouden en moest blazen. Tot twee keer toe saboteerde hij de acholtest, waarna hij plotseling het gaspedaal indrukte en er vandoor ging.

Stopteken genegeerd

De agent die de controle uitvoerde kon nog net op tijd wegspringen. Een tweede agent die iets verderop stond en de man tot stoppen probeerde te dwingen, kon zich ook nog net op tijd uit de voeten maken. Enkele honderden meters verderop gaf een inmiddels gewaarschuwde motoragent de man een stopteken, maar ook dit sorteerde geen effect. Het teken werd genegeerd en de man reed met met hoge snelheid op de motoragent af. Ook deze agent kon net op tijd wegspringen.

Achtervolging

Na een korte achtervolging kon de man uiteindelijk worden aangehouden. Hij bleek flink onder invloed van alcohol te verkeren en blies bij de ademanalyse ruim 1,6 promille. Zijn rijbewijs bleek de zaterdagavond ervoor al ingevorderd toen hij was doorgereden na een aanrijding in een parkeergarage. Ook toen was hij onder invloed van alcohol en blies
1,5 promille. De man die van beroep chauffeur is, heeft vermoedelijk overdag nog gewerkt, ondanks de invordering van zijn rijbewijs. Hij is ingesloten op het bureau.

Meer over alcohol in het verkeer