Politie Noord- en Oost Gelderland

Zestal aangehouden na vechtpartij

Zutphen, 09-09-2008 o De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 7 september in het centrum van Zutphen zes verdachten uit de Achterhoek aangehouden die verdacht worden van openlijke geweldpleging. De verdachten waren bij een vechtpartij op de Groenmarkt betrokken en hun slachtoffers liepen onder meer een gescheurde lip, een gebroken tand en diverse kneuzingen op. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

De vechtpartij werd op zondag rond 03.50 uur via de horecatelefoon gemeld. Een groot aantal personen zou op de Groenmarkt met elkaar slaags zijn geraakt en de politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. Inmiddels hadden de vermoedelijke verdachten de benen genomen. Aan de hand van signalementen van getuigen konden op diverse plekken in het centrum vier mannen en twee vrouwen worden aangehouden. De verdachten, een 19- en 22-jarige vrouw en een 20-jarige man bleken afkomstig uit Didam, twee mannen kwamen uit Zevenaar (23 en 33 jaar) en één 20-jarige verdachte kwam uit Babberich.

Zij werden ingesloten en in verzekering gesteld en zondag en de daarop volgende dagen over het gebeurde verhoord. Ook kon van de uit Zutphen en directe omgeving afkomstige slachtoffers (allen rond de 20 jaar) een aangifte worden opgenomen. Hun letsel was uiteenlopend van blauwe plekken en kneuzingen tot een gescheurde lip en een gebroken tand. Naast het verhoren van de verdachten en slachtoffers heeft de politie meerdere getuigen verhoord en de indruk bestaat dat de verdachten de vechtpartij hebben uitgelokt door een fiets van één van de slachtoffers te vernielen.

Bij de aanhouding werd bij de 33-jarige verdachte 8 gram cocaïne aangetroffen en ook in de auto van de Achterhoekers trof de politie 10 gram van de harddrug aan. De drugs werden in beslag genomen.

Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt en dinsdagmiddag zijn zij in vrijheid gesteld.