Politie Limburg-Zuid

A76 afgesloten wegens aanrijding

Bij een verkeersongeval op de A76 ter hoogte van Heerlen, rijrichting Aken (D), is vanmorgen enige tijd een rijbaan afgesloten. Er ontstond 8 kilometer file. Inmiddels is de rijbaan weer vrij.

Bij het ongeval kwam een 64-jarige mevrouw uit Brussel (B) bekneld te zitten. Nadat de brandweer haar bevrijd had, is ze ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de andere bestuurder, een 26-jarige man uit Valkenswaard, is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Luchtsteun
De politie werd bijgestaan door een helikopter van de Belgische federale politie. De bemanning nam luchtfoto's van de plaats van de aanrijding en hield de doorstroming van het verkeer in de gaten.

Met de dienst luchtsteun van de Belgische federale politie zijn onlangs goede afspraken gemaakt over het ontvangen van luchtsteun bij incidenten in de regio Limburg-Zuid. Deze samenwerking is formeel mogelijk binnen de kaders van het Beneluxverdrag. Kijk voor een uitgebreide reportage over de luchtsteun op www.pit.tv.

09-09-2008, Heerlen