AutoRai

De nieuwe Renault Mégane: aantrekkelijk, intuïtief en betrouwbaar

(9/9/2008)
De nieuwe Renault Mégane hatchback is liefde op het eerste gezicht, een ware belofte van sportiviteit en kracht. Het is een geheel geworden van elementen uit de sportwereld en echte passie voor autoâs. De robuuste auto heeft bijzonder mooi afgewerkte naden en ook op de kwaliteit van de materialen is niet bespaard.

De nieuwe Mégane profiteert van alle vooruitgang die is geboekt op het gebied van betrouwbaarheid en duurzaamheid van het gamma van Renault.

De auto is full option op het gebied van ergonomie en comfort. Zo is het instrumentenpaneel analoog en digitaal en voorzien van een nieuwe interface voor de snelheidsregelaar/-begrenzer, die beter leesbaar is dankzij kleurenweergave. Bovendien zijn er meerdere uitrustingen uit het hogere segment optioneel mogelijk, zoals de Renault handsfree Card voor het starten en op afstand vergrendelen van de auto en het navigatiesysteem Carminat Bluetooth(TM) DVD. Een âop maatâ audiosysteem â3D Sound by Arkamys(TM)â beleeft zijn première in de nieuwe Mégane.

De nieuwe Mégane levert de prestaties die je verwacht aan de hand van zijn vormgeving. Controle en stuurprecisie zorgen voor veel comfort en rust. Er is een uitgebreid en grondig vernieuwd gamma dCi en TCe motoren leverbaar die veel power bieden en daarbij ook milieuvriendelijker zijn. Dit geldt met name voor de 2 dieselmotoren die slechts 120g de CO2/km of nog minder uitstoten en dus een A energielabel hebben. Alle motoren die tijdens de introductie beschikbaar zijn, hebben een groen energielabel.

Met de nieuwe Mégane heeft Renault wederom gestreefd naar het hoogst mogelijke veiligheidsniveau in zijn klasse. Zo is het systeem met dubbele zijdelingse crashsensoren en de thorax/bekken airbags met twee volumes van de nieuwe Laguna overgenomen waarmee de gevolgen van een zijdelingse aanrijding worden beperkt.

Deze beschaafde auto is voor 95% gemaakt van componenten die aan het einde van de levensduur van de auto recyclebaar zijn en van bijna 12%, ofwel gemiddeld 22 kg, gerecycled kunststof zijn.

De nieuwe Mégane betekent het begin van de vernieuwing van het Renault aanbod in het C-segment. Met meer dan één derde marktaandeel is dit segment het belangrijkste in West-Europa en dus ook voor Renault zowel voor wat betreft volume als rentabiliteit.

In 2010 zal de nieuwe Mégane familie bestaan uit zes modellen met ieder een duidelijke persoonlijkheid en een ander temperament. De modellen richten zich vooral op de Europese markt en worden geproduceerd in Palencia (Spanje) en Douai (Frankrijk). Naast deze familie zullen er op de markten buiten Europa andere modellen worden aangeboden die dan worden voorzien van technieken die zijn afgestemd op de plaatselijke gebruiksomstandigheden.

De nieuwe Mégane komt vanaf december 2008 op de markt en is de 16^e auto van het Renault Contract 2009 project dat profiteert van aanzienlijke vooruitgang die is geboekt op het gebied van kwaliteit bij eerdere modellen.