Holiday on Ice slaagt in wereldrecordpoging

09/09/2008 16:23

Holiday on Ice Productions B.V.

Holiday on Ice heeft weer een nieuwe mijlpaal bereikt: 65 kunstschaatsers vormen het grootste draaiende menselijke wiel ter wereld - Het wereldrecord is erkend door Guiness World Records(TM) - Olympisch kampioen Robin Cousins MBE initieerde de wereldrecordpoging. In het kader van het feestelijk jaar voor Holiday on Ice, onderneemt de marktleider in ijsshows spectaculaire stunts en recordpogingen. Zo kreeg Holiday on Ice eerder een vermelding in het Guinness World Record Book als best bezochte ijsshow en liet Holiday on Ice vorige week een ijsvloer de haven van Rotterdam binnen varen.

Een bloedstollende finale: met onvoorstelbare snelheid raast de laatste schaatser met nummer 65 aan het einde van een lange, draaiende rij van kunstschaatsers. Applaus van toeschouwers en het team - het is Holiday on Ice gelukt: met 65 personen vormde de succesvolle ijsshow live in de ZDF studio's het grootste rad ter wereld onder toezicht van Olaf Kuchenbecker, officieel vertegenwoordiger van Guinness World Records(TM).

Robin Cousins MBE, Olympisch kampioen in 1980 en regisseur van deze wereldrecordpoging is dolgelukkig: "Dit wereldrecord bestond tot een paar dagen geleden alleen maar in mijn hoofd en op papier. Hoewel ik er veel vertrouwen in had was ik toch een licht verrast dat het allemaal gelukt is. Gewoonlijk doen we met Holiday on Ice een 'wiel' met 22 tot 30 professionele schaatsers. Nu is het met 65 mensen gelukt. Ik ben heel gelukkig." Aldus Cousins.

Waarom juist 65? Hendrik Jan de Mari, directeur van Holiday on Ice, vertelt trots: "Holiday on Ice viert dit seizoen feest vanwege z'n 65ste verjaardag en natuurlijk vanwege het record 'best bezochte ijsshow ooit'. Met 320 miljoen toeschouwers zijn we de meest geliefde live entertainment productie ter wereld en dus dienen we de lat hoog te houden. En dat is ons gelukt."

Olaf Kuchenbecker, vertegenwoordiger van Guiness World Records(TM) over dit ongelooflijke wereldrecord: "Ik ben erg onder de indruk. Het is echt een grootse prestatie van de kunstschaatsers van Holiday on Ice. Ik heb enorm met ze meegeleefd en kan bevestigen dat het 'grootste rad' een door Guinness World Records erkende poging is."

Speciaal voor dit evenement werd een enorme ijsvloer ter grootte van meer dan 1500 m2 gebouwd op de Lerchenberg in Mainz. Dat is twee keer zo groot als een normale ijsvloer van Holiday on Ice. De Duitse televisiezender ZDF zond het wereldrecord uit op zondag 7 september 2008 om 11 uur in 'ZDF-Fernsehgarten' oftewel de ZDF Televisietuin.

///// EINDE PERSBERICHT//////

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.holidayonice.nl

http://holidayonice.com