Het Nederlandse Rode Kruis

Persberichten

Nederlandse Rode Kruis opent gironummer 6868 voor slachtoffers natuurgeweld Haïti

Het Nederlandse Rode Kruis opent giro 6868 voor slachtoffers van het natuurgeweld in Haïti. De verwoestende doortocht van orkaan Gustav en de tropische stormen Hanna en Ike hebben grote delen van Haïti onder water gezet.
Honderdduizenden Haïtianen zijn getroffen door de overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van de orkanen. Gustav en Hanna eisten al meer dan tweehonderd levens en tienduizenden huizen.

Duizenden Rode Kruis vrijwilligers werken dag en nacht om het oplopend aantal slachtoffers van de sterke wind en aanhoudende regenval van eerste noodhulp te voorzien. Veel inwoners zijn geëvacueerd naar tijdelijke opvangcentra waar dringende behoefte is aan voedsel, medicijnen, schoon drinkwater en onderdak. Hulpverleners kunnen de getroffen regio's moeilijk bereiken omdat zware regenbuien de toegangswegen blokkeren.

Een Nederlandse hulpverlener is als onderdeel van het Emergency Response Unit (ERU) aanwezig in Haïti. Het team zal het Haïtiaanse Rode Kruis bijstaan en hun expertise aanwenden om meer en vlotte hulpverlening mogelijk te maken.