Samenwerking Asito Dienstengroep en Espria van start na fiat NMa

09/09/2008 16:47

Asito Dienstengroep

Almelo, 9 september 2008 -- Facilitair dienstverlener Asito Dienstengroep maakt bekend dat de op 23 juni aangekondigde samenwerking met Woonzorgconcern Espria van start kan gaan, gelet op het goedkeuringsbesluit van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (Nma) van 9 september 2008. De organisaties gaan per direct op twee terreinen een joint venture aan: in de thuiszorg en in de facilitaire intramurale dienstverlening.

In de thuiszorg gaat Espria-dochter Evean Groep samen met Asito Dienstengroep-dochter Thuiszorgservice Nederland (TSN) huishoudelijke verzorging leveren. Deze zorg valt onder de Wmo. TSN neemt daarbij de niet-lijfgebonden huishoudelijke hulp op zich, terwijl Evean verantwoordelijk blijft voor de lijfgebonden verzorging van de klant. Asito en Evean Groep participeren in deze joint venture, die onder de naam Thuiszorg Service Nederland haar zorgklanten en werknemers continuïteit en kwaliteit garandeert. Dit betekent in de praktijk een vaste, gekwalificeerde thuishulp voor de klant en goede arbeidsvoorwaarden voor de werknemers.

Door de samenwerking met Evean kan TSN zich feitelijk marktleider op het gebied van huishoudelijke verzorging noemen. Tientallen gemeenten in Nederland hebben reeds hun thuiszorgactiviteiten gegund aan Thuiszorg Service Nederland, mede doordat TSN veel goede reacties krijgt in onderzoeken naar kwaliteit en klanttevredenheid.

De tweede joint venture die Asito en Espria samen creëren, betreft de oprichting van een bedrijf dat onderzoek zal verrichten naar de optimalisatie van de facilitaire processen in de gebouwen van Espria, zowel verpleeg- en verzorgingshuizen als kantoren. Het gaat daarbij om taken als schoonmaak, beveiliging, catering en aanverwante facilitaire diensten.

Door de bundeling van kwaliteiten van een woonzorgconcern en een facilitair dienstverlener wordt de zorg efficiënter, blijft de kwaliteit gegarandeerd en zijn er volop (financiële) mogelijkheden voor innovatie. Uitbesteding en netwerkvorming tussen publieke en private partijen biedt de mogelijkheid om op efficiënte wijze de kwaliteit van de geleverde diensten te garanderen. In verschillende Europese landen, bijvoorbeeld in Scandinavië, is een dergelijke ontwikkeling al langer gaande, waarbij de ondersteunende facilitaire diensten worden uitbesteed aan partijen die daarin gespecialiseerd zijn. Dit biedt alle bij de dienstverlening betrokken partijen de kans zich te concentreren op die zaken waar zij goed in zijn.

De Asito Dienstengroep bestaat sinds 1952 en biedt aan circa 50.000 mensen werk in HR solutions (Persoonality en Timing), in facilitaire dienstverlening (Asito) en in de (huishoudelijke) zorg (Thuiszorgservice Nederland). In 56 jaar is Asito uitgegroeid tot een landelijke topspeler in facilitaire dienstverlening in de brede zin des woords, met een wijdverbreid landelijk vestigingennetwerk.

Espria is een samenwerkingsverband van Evean Groep, Philadelphia en Woonzorg Nederland. Er werken ongeveer 38.000 mensen. Naast de verzekerde zorg die Espria biedt, heeft de organisatie een ledenvereniging met 900.000 leden, die toegang hebben tot een breed palet aan aanvullende zorg en diensten.





http://www.thuiszorgservice.nl