Gemeente Anna Paulowna


College werkt mee aan uitbreiding Boemerang

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Anna Paulowna gaat meewerken aan de bouwvergunningaanvraag voor het uitbreiden van hotel-café De Boemerang aan de Molenvaart 253 in Anna Paulowna. Dit met toepassing van binnenplanse vrijstelling ex artikel 25 van het bestemmingsplan Spoorbuurt 1990.

Binnenplanse vrijstelling
Het college kan niet anders dan meewerken aan de bouwvergunningaanvraag omdat er op het perceel een horecabestemming rust en aan het overgrote deel van de wettelijke eisen wordt voldaan. Op ondergeschikte punten wijkt de bouwaanvraag af van het bestemmingsplan, maar met toepassing van een binnenplanse vrijstelling biedt het bestemmingsplan de mogelijkheid om deze afwijkingen toe te staan.

Uitbreiding
De eigenaar van De Boemerang wil aan de achterzijde van het pand veertien vierpersoonskamers bouwen en zeventien parkeerplaatsen aanleggen. In het bestaande pand is een voormalige dienstwoning, waarin drie kamers worden gebouwd. Na de verbouwing heeft hotel-café De Boemerang een totale capaciteit van 24 kamers, waar 96 personen kunnen overnachten. De voorgevel van De Boemerang blijft ongewijzigd.

Zienswijzen
Vanaf woensdag 10 september kunnen belanghebbenden gedurende twee weken zienswijzen indienen tegen het voornemen van het college om mee te werken aan de bouwplannen. Na het afwegen van de belangen van alle partijen neemt het college dan een besluit over de bouwvergunningaanvraag, waarna de bezwarenprocedure in gaat.