Politie Zuid-Holland-Zuid

Aanrijding op kruising: Autobestuurder gewond

Oud-Beijerland, 09-09-2008 o Een 76-jarige autobestuurder uit Puttershoek is zwaar gewond geraakt bij een aanrijding. Het ongeval gebeurde op dinsdagmiddag 9 september 2008 omstreeks 14.30 uur op de kruising van de Jan van der Heijdenstraat met de Laurens Jzn. Costerstraat in Oud-Beijerland. De 76-jarige had hoofdletsel en een ambulance bracht hem naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam.

Over de Jan van der Heijdenstraat reed een truck met aanhanger in de richting van de Beneden Oostdijk. Vanaf de Laurens Jzn. Costerstraat kwam de 76-jarige die reed in een personenauto. Volgens de 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rotterdam remde de personenauto niet en reed zo de kruising op. Mogelijk zag de 76-jarige de vrachtwagen over het hoofd of had een black-out. De vrachtwagen raakte de personenauto in de rechterkant.
Door de klap zat de automobilist uit Puttershoek wat bekneld bij het dashboard en de autodeur was voor een deel naar de binnenkant gekomen. Het ambulancepersoneel kreeg hulp van de brandweer uit Oud-Beijerland om het slachtoffer voorzichtig uit zijn auto te halen. Het is immers nog niet duidelijk of de 76-jarige man ook letsel aan zijn of rug heeft opgelopen.
De politie sloot de omgeving van de kruising af.