Gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam onderschrijft de 'Gedragscode Publieke Opdrachtgeverschap' in de bouw. Met deze code geven de publieke opdrachtgevers aan wat opdrachtnemers van hen mogen verwachten en wat zij van de opdrachtnemers verwachten. Daarnaast biedt de code kaders aan de eigen medewerkers voor de uitvoering van hun werkzaamheden in relatie tot opdrachtnemers.

In de gedragscode worden de volgende kernwaarden voor het publiek opdrachtgeverschap gehanteerd:

* maatschappelijke verantwoordelijkheid;

* integriteit

* betrouwbaarheid;

* transparantie.

De kernwaarden zijn uitgewerkt in gedragsregels. Deze kunt u vinden in de gedragscode (pdf), ontwikkeld door het Opdrachtgeversforum in de Bouw.

Achtergrond
Publieke opdrachtgevers zijn volop bezig met het onderwerp 'integriteit'. Zo ook de gemeente Rotterdam. De code draagt bij aan het verbeteren en professionaliseren van de verhoudingen tussen de opdrachtnemers en opdrachtgevers.

Opdrachtnemers kunnen ons aanspreken indien medewerkers zich niet conform de kernwaarden en gedragsregels van deze code gedragen. Hier kunnen opdrachtnemers met opmerkingen en klachten terecht. Er wordt naar gestreefd meldingen binnen twee maanden af te handelen.

Deelnemers
De volgende publieke opdrachtgevers hebben de gedragscode eveneens ondertekend: Rijkswaterstaat, Rijksgebouwendienst, Dienst Vastgoed Defensie, UMC St Radboud, Hoogheemraadschap van Delfland. Provincie Zuid-Holland, ProRail en Hogeschool INHOLLAND.

Bron: Bestuursdienst, 09-09-2008