Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Jonge vrouwen beroofd van tas: getuigen gezocht

Hilversum, 08-09-2008 o Op klaarlichte dag zijn op zaterdag 6 september rond drie uur in de middag in Laapersveld drie vrouwen van 16, 18 en 19 jaar uit Hilversum onder bedreiging van een op een vuurwapengelijkend voorwerp beroofd van een tas.

De vrouwen zaten op een bankje in het park toen een jongen op ze afkwam lopen; zijn gezicht was bedekt met een groene bandana en hij had een capuchon over zijn hoofd getrokken. De jongen richtte het voorwerp op de vrouwen en sommeerde een tas af te geven wat de vrouwen deden. De jongen rende weg in de richting van het ATC waar hij bij een andere jongen achter op de fiets sprong en ze langs het spoor in de richting van de hei reden.
Politie Gooi en Vechtstreek heeft met verschillende eenheden gezocht maar kon de daders niet meer achterhalen.

Signalement: De jongen die de drie vrouwen bedreigde en beroofde is een jonge jongen van ongeveer 1,60 a 1,70 lang met een normaal postuur en een lichtgetinte huid. Hij droeg een zwarte trui met een capuchon die hij over zijn hoofd had getrokken. Zijn gezicht had hij afdekt met een groene bandana met daarop witte figuurtjes. Ook droeg hij een donkere spijkerbroek.

Politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van het voorval en naar mensen die de jongens hebben zien fietsen. Zij kunnen contact opnemen met politie Gooi en Vechtstreek via 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, kan dat doen via 0800 7000