Gemeente Almere

Diepste punt van Flevoland feestelijk gemarkeerd

09-09-2008

Buurtbewoners bezoeken WTC (archief) Commissaris van de Koningin Michel Jager en wethouder Arno Visser markeren op spectaculaire wijze het diepste punt van Flevoland. Dit punt ligt op vijftien meter onder NAP en is bereikt bij het uitgraven van de parkeergarage die hoort bij het project Zakencentrum/WTC (l'Hermitage) in Almere Centrum. De bijeenkomst met genodigden vindt plaats op vrijdagochtend 12 september om 10.00 uur.

Met de bouw van de drie zakentorens van l'Hermitage wordt er ruimte gecreëerd om Almere ook op economisch gebied mee te laten groeien. De bouw van 90.000 m2 kantoorruimte geeft invulling aan het streven om een aantrekkelijk Stadshart te realiseren waarin wonen, werken, winkelen en uitgaan samen komen.

Laatste bezoek aan Almere
Commissaris van de Koningin Michiel Jager, heeft met het markeren van het diepste punt van Flevoland meteen zijn laatste publieke optreden in de Gemeente Almere. Hij neemt aan het eind van deze maand - na twaalf jaar - afscheid als Commissaris van de Koningin.

Nog meer te zien
Naast het diepste punt is er nog meer te beleven op de bouwplaats van het Zakencentrum/WTC. Er is op dit moment goed te zien hoe de hoogbouw gestaag vorm krijgt door middel van een klimkist, waarmee er iedere week een verdieping bijkomt.

Later dit jaar zal in de tweede garage (de grootste van de twee) het diepste punt bereikt worden. Dit moment wil de gemeente de bewoners en andere belangstellenden laten meebeleven. Nadere informatie over dit evenement volgt nog.