Gemeente Brummen


Stedendriehoek onderneemt.... online

(Oorspronkelijke publicatie datum: 09-09-2008)

Vandaag is de website www.stedendriehoekonderneemt.nl van de Regio Stedendriehoek online gegaan. Deze website van het Economisch Platform Stedendriehoek (EPS) is het digitale platform voor de uitvoering van de economische visie van de regio. Na het opstellen van de Economische Visie Stedendriehoek is nu de periode van de uitvoering aangebroken. Naast het inzetten van gerichte communicatiemiddelen gaat het EPS voor een periode van vier jaar een programmamanager en een lobbyist aantrekken voor de uitvoering van de visie.

Uitvoeringsprogramma
Om de economische visie uit te voeren gaat het EPS voor een periode van vier jaar een uitvoeringsprogramma opstellen dat weer wordt doorvertaald naar een jaarprogramma. Hiervoor kunnen ondernemers, onderwijs en overheid projecten indienen die bijdragen aan de uitvoering van deze visie. De website geeft meer achtergrondinformatie hierover en geeft inzicht in de criteria waaraan projecten moeten voldoen om opgenomen te worden in het uitvoeringsprogramma. Voor het uitvoeringsprogramma 2008-2009 kunnen tot en met 19 oktober aanstaande projecten worden ingediend.

In het kader van het uitvoeringsprogramma is er op 1 oktober van 14.30 tot 17.30 uur bij vliegveld Teuge een bijeenkomst in de vorm van een beursvloer. Dit is een handelsplek voor ondernemers, kennis- en onderwijsinstellingen en overheden die projectvoorstellen of business cases willen inbrengen, maar nog zoeken naar potentiële project- en investeringspartners, informatie of kennis.

Het uitvoeringsprogramma 2008-2009 en de ingediende projectvoorstellen worden op 12 november gepresenteerd in het onderdeel Economisch Café van Peoples Business, het netwerkevent van de Stedendriehoek.

Brummen in economisch platform
Het Economisch Platform Stedendriehoek (EPS) wordt gevormd door: vertegenwoordigers van het regionale bedrijfsleven: de Kamer van Koophandel Oost-Nederland, VNO-NCW Stedendriehoek en MKB Stedendriehoek
onderwijs- en kennisinstellingen: Saxion Hogescholen en ROC Aventus de gemeenten in de regio Stedendriehoek: Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen.