Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum 5 september 2008

Uitnodiging

Inhijsen schuiven voor schuivengebouw Sixhaven

De werkzaamheden aan de Noord/Zuidlijn rond het bouwdok Sixhaven zijn, volgens planning, zo goed als gereed. Eén van de laatste bouwactiviteiten aan dit gedeelte van de metrotunnel is het inhijsen van twee grote schuiven voor het schuivengebouw. Deze schuiven kunnen de metrotunnel afsluiten bij een doorbraak van een dijk in Amsterdam-Noord of bij een ernstige lekkage in de tunnel. De schuiven zijn gemaakt van staal en zijn 6,9 meter breed, 5,8 meter hoog en 0,6 meter dik.

Na de voltooiing van het schuivengebouw en het verwijderen van de damwanden vinden er voorlopig geen werkzaamheden meer plaats bij de Sixhaven. In 2010 gaat de aannemer beginnen met het afzinken van de drie tunnelelementen in het IJ. Deze elementen zijn al gebouwd en liggen geparkeerd in de Suezhaven.

U bent van harte uitgenodigd om op dinsdag 9 september a.s. om 11.00 uur hierbij aanwezig te zijn. Plaats van samenkomst is de (gele) bouwkeet van aannemerscombinatie Heijmans/Strukton aan de Sixhavenweg.

Indien u deze laatste bouwactiviteit wilt bijwonen, wordt u vriendelijk verzorgd dat per mail te laten weten aan: p.andriessen@ivv.amsterdam.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht