Gemeente Bergen



Persuitnodiging

Datum 5 september 2008
Plaats Nieuw Bergen


9 en 11 september
Informatieavonden Hoogwater

Met het hoogwaterseizoen weer in aantocht heeft de gemeente Bergen twee informatieavonden Hoogwater georganiseerd.
- dinsdag 9 september in 't Veerhuis, Aijen 4a, 5854 PR Bergen, voor de inwoners van Bergen en Aijen
- donderdag 11 september in zaal Vink, Sterrenbos 1, 5855 BR Well, voor de inwoners van Well Beide avonden beginnen om 19.00 uur. De inwoners van de gemeente Bergen die in het verleden overlast hebben gehad van de overstromingen van de Maas, hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor deze informatieavonden. Ook u bent van harte welkom.

Programma
Tijdens de informatieavonden informeren Rijkswaterstaat, Waterschap Peel en Maas en de gemeente Bergen de aanwezigen over de actuele ontwikkelingen bij de bestrijding van hoogwateroverlast. Daarnaast is er ruim voldoende tijd ingepland voor het beantwoorden van vragen.

Hoogwaterkaart
Sinds enkele jaren heeft de gemeente Bergen een zogenaamde hoogwaterkaart. Deze kaart biedt praktische informatie over de berichtgeving tijdens hoogwater, de pendeldienst, voorzorgsmaatregelen, evacuatie en de bereikbaarheid van verschillende diensten. Inwoners die in het verleden overlast hebben gehad van de overstromingen van de Maas hebben inmiddels een nieuwe, geactualiseerde hoogwaterkaart ontvangen.