Verizon Business helpt ondernemingen om de voordelen van mobiel werken te realiseren

09/09/2008 06:56

PR Newswire

BASKING RIDGE, New Jersey, September 9 /PRNewswire/ --

- Nieuwe managed wireless LAN service nu beschikbaar voor grote ondernemingen en overheidsinstellingen overal ter wereld

Zorgen dat medewerkers op efficiënte wijze kunnen samenwerken op kantoor of vanaf elke locatie ter wereld, vormt een essentieel ingrediënt voor het succes van grote ondernemingen, en een van de grootste uitdagingen voor IT-managers. In antwoord hierop heeft Verizon Business een nieuwe managed wireless local area network (MWLAN)-service geïntroduceerd die ondernemingen en overheidsinstellingen in staat stelt om de voordelen van draadloze technologie optimaal te benutten.

De Verizon Managed Wireless LAN (MWLAN)-service, waarin Cisco Unified Wireless Network-technologie is opgenomen, stelt klanten in staat om op veilige wijze de reikwijdte van de LAN's van hun kantoren, scholen en fabrieken, bedrijfslocaties of campussen uit te breiden. Ook wanneer medewerkers zich niet achter hun bureau bevinden, blijven ze toegang houden tot netwerken, toepassingen, gegevens en internet, zodat hun productiviteit en mogelijkheden om informatie te delen wordt verbeterd.

De nieuwe dienst van Verizon Business is met directe ingang beschikbaar in de Verenigde Staten en 28 landen in Europa en APAC, en biedt voor alle werknemers dezelfde gebruikerservaring, of zij zich nu in Beijing, Boston of Brussel bevinden.

[N.B.: Een audio-podcast met informatie over de Verizon Managed Wireless LAN Service is hier beschikbaar.
http://www.podtech.net/home/5351/global-managed-wireless-lan-service-availabl e-around-the-world]

"Steeds meer bedrijven zijn geïnteresseerd in de mogelijkheden die draadloze technologie biedt voor het ondersteunen van hun kantoorpersoneel en hun wereldwijde mobiele werknemersbestand", aldus Nancy Gofus, de senior vicepresident en chief marketing officer van Verizon Business. "Ons verbeterde WLAN-aanbod stelt bedrijven in staat om draadloze technologie in te zetten en helpt hen met het beheren van de dagelijkse complexiteit waardoor het gebruik van WLAN's vaak wordt gekenmerkt.

In een rapport getiteld "Worldwide Enterprise Wireless LAN Equipment 2008-2012 Forecast" van mei 2008 wijst marktonderzoeks- en adviesbureau IDC op de groeiende belangstelling van bedrijven in WLAN-technologie.

Het bureau geeft aan dat de wereldwijde omzet binnen de WLAN-markt dit jaar naar verwachting met 6 procent zal groeien tot 1,86 miljard dollar. Op de lange termijn zullen opkomende regio's, in het bijzonder Azië en Oost-Europa, naar verwachting een steeds groter aandeel en verkoopvolume vertegenwoordigen, als gevolg waarvan de totale marktomzet tegen 2012 zal groeien tot bijna 3,3 miljard dollar.(1)

Verizon Business biedt WLAN's aan sinds 2006, toen het in samenwerking met Aruba Networks zijn eerste MWLAN-dienst aan Amerikaanse klanten aanbood.

Functierijke voordelen
De Verizon Managed Wireless LAN Service is bij uitstek geschikt voor ondernemingen die hun bestaande vaste LAN willen vervangen of uitbreiden. Deze uiterst schaalbare dienst is gebaseerd op de branchestandaard IEEE 802.11 en biedt geïntegreerde beveiligingsfuncties, zoals netwerk- en beleidsregelbeheer vanaf een centrale locatie en mogelijkheden op het gebied van indringingsdetectie en -preventie, die ervoor zorgen dat alleen gemachtigde eindgebruikers en apparaten toegang kunnen krijgen tot systemen, toepassingen en gegevens.

Elke implementatie van de Verizon Business MWLAN-service wordt aangepast aan de specifieke behoeften van de klant op het gebied van dekking en beveiliging. Daarnaast kunnen klanten gebruikmaken van gerichte professionele diensten die hen ondersteuning bieden met het ontwerp, de implementatie en de beveiliging van WLAN's. Na de implementatie draagt Verizon Business zorg voor proactief beheer van het netwerk, biedt het bewaking tegen toegang door onbevoegden en het aansluiten van ongewenste apparaten en levert het uitgebreide prestatierapportage.

"De klanten van Verizon Business kunnen nu werkelijke mobiliteit binnen de werkplek ervaren", aldus Maciej Kranz, de vicepresident Marketing van de Wireless Networking Business Unit van Cisco. "De combinatie van Cisco's Unified Wireless Network en de managed en professional services van Verizon Business staat garant voor een krachtig netwerk dat bedrijven overal ter wereld in staat stelt om hun concurrentiepositie te verbeteren door de productiviteit en samenwerking te stimuleren en nieuwe typen bedrijfsmodellen te ontwikkelen".

De nieuwe dienst van Verizon Business is daarnaast goedgekeurd om op basis van de 'Cisco Powered'-vermelding te worden aangeboden. Deze vermelding biedt klanten de garantie van een extra niveau van kwaliteitscontrole en het gebruik van de hoogste standaarden op het gebied van architectuurontwerp en serviceniveaus.

Marktleider in managed services
Verizon Business beheert meer dan 260.000 beveiligings-, netwerk- en hostingapparaten verspreid over meer dan 4.000 klantennetwerken in 142 verschillende landen en regio's. Daarnaast beheert het bedrijf verbindingen van 60 andere netwerkleveranciers overal ter wereld. De managed network services van Verizon Business worden ondersteund door een brancheleidende toewijding aan serviceniveaus en het bekroonde beheerplatform IMPACT van het bedrijf.

Over Verizon Business
Verizon Business, een onderdeel van Verizon Communications (NYSE: VZ), beheert 's werelds meest gebruikte publieke IP netwerk en gebruikt haar wereldwijde netwerk mogelijkheden om grote ondernemingen en
overheidsinstellingen te voorzien van een ongeëvenaarde combinatie van beveiliging, betrouwbaarheid en snelheid. Het bedrijf integreert geavanceerde IP communicatie en information technology (IT) producten en diensten. Hiermee levert het bedrijf toonaangevende oplossingen aan ondernemingen inclusief managed services, security, mobility, collaboration en professional services. Deze oplossingen stimuleren innovatie en maken het klanten mogelijk om beter zaken te doen. Voor meer informatie, raadpleeg www.verizonbusiness.com

Dit betreft een niet-officiële vertaling. Voor de officiële tekst verwijzen wij graag naar ons originele Engelstalige bericht.

(1) IDC, "Worldwide Enterprise Wireless LAN Equipment 2008-2012 Forecast," document nr. 211726, mei 2008.

Website: http://www.verizonbusiness.com
Mediacontact: Kevin W. Irland, US, +1-703-886-1117, kevin.w.irland@verizon.com, Junaidah Dahlan, APAC, +65-6248-6827, junaidah.dahlan@sg.verizonbusiness.com , Clare Ward, EMEA, +44-118-905-3501 , clare.ward@verizonbusiness.com






-