Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl

LIJST SMOLDERS TILBURG

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde 9 september 2008

De aap is uit de mouw, het Adje-theater wordt in werkelijkheid zwaar gesubsidieerde horeca, met Adje in de hoofdrol als ober!

Geen grote investeerders als Endemol etc. etc, maar de gemeente Tilburg die ruim 7,5 miljoen euro steekt in het Adje Theater. Ondernemer Adje en zijn vrienden die vervolgens het theater gaan huren, betalen de eerste drie jaar de helft van de huur zoals alleen in het maatschappelijk verkeer wordt gerekend (140.000 euro). Dat is zeker een fooi als je deze huurprijs vergelijkt met een commerciële huurprijs (600.000euro) bij deze investering. Vandaar dat deze grappenmakers zelf ook salarissen van rond de 65.000euro in het voorruitzicht hebben. Door deze lage huur wordt de horeca onderverhuurd aan de Bonheurgroep voor ook een absurd lage prijs (58.000 euro) inclusief energie, kermis en een terras op deze A1 locatie. Dat op zich is al oneigenlijke concurrentie, dan wel indirecte staatssteun, van de gemeente. Maar het wordt nog erger nu werkelijkheid wordt wat de LST al vreesde. Het oorspronkelijke Adje-theater blijkt niet haalbaar en alles wordt uit de kast gehaald om gezichtsverlies te vermijden. Het Adje-theater wordt nu zwaar gesubsidieerde horeca!

Ik wil nogmaals benadrukken dat de Bonheurhorecagroep geen enkele blaam treft, omdat zij doen waar zij goed in zijn en dat is ondernemen in de horeca. Zie onderstaande advertentie van de Bonheurhorecagroep op hun website.
---
Nog even... reserveer NU!

5 januari 2009 opent het MIDI Theater officieel haar deuren. Het theater is bestemd voor theatervoorstellingen, maar ook te reserveren voor presentaties, lezingen, diners, (personeels)feestavonden e.d. Wilt u uw gasten verrassen met een splinternieuwe locatie in een perfecte setting en catering? Het MIDI Theater is dan het antwoord. Wilt u één van de eersten zijn: neem dan contact op met onze afdeling Sales op T: 013-549 96 00 of per e-mail via sales@bonheurhorecagroep.nl.

Des te meer neemt de Lijst Smolders het B&W van Tilburg kwalijk dat het Adje-theater nu direct een concurrent is geworden voor alle marktpartijen in de horeca in de gemeente Tilburg die ook presentaties, lezingen, diners, (personeels)feestavonden e.d verzorgen en daardoor omzetverlies gaan lijden.

Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande vragen : Z.O.Z


1) Bent u zich ervan bewust dat door presentaties, lezingen, diners, personeelsfeestjes, feestavonden e.d te verzorgen in het Adje-theater dat er dan elders in de horeca flink omzetverlies geleden gaat worden en u daar indirect verantwoordelijk voor bent?
2) Waarom heeft u na alle eerdere ophef over de horeca in 013 niet zoals was afgesproken een openbare inschrijving laten plaatsvinden voor de horeca in het Adje-Theater, zoals onlangs nog wel bij de Nieuwe Vorst en afgesproken was?
3) Weet u dat recht tegenover het Midi-theater horecagelegenheid de Gallery is gevestigd en deze onderneming ook presentaties, lezingen, diners, personeelsfeesten, feestavonden e.d verzorgt en deze ondernemer alleen al aan energiekosten 30.000 euro kwijt is?
4) Wat vindt VVD-wethouder economie, de heer Moller, van deze gang van zaken?
5) Hoe gaat u voorkomen dat de reguliere horeca in de gemeente Tilburg geen omzet verliest aan het zwaar gesubsidieerd Adje-theater ?

WWW.LIJSTSMOLDERS.NL


---- --