KPN NV

Persbericht

KPN kondigt obligatielening aan

Datum

9 september 2008

Nummer

059p

KPN is van plan om een obligatielening uit te geven onder haar Global Medium Term Note programma. De opbrengst van de obligatielening zal worden gebruikt om obligaties te herfinancieren en voor algemene bedrijfsdoeleinden.

KPN wil flexibiliteit behouden voor het doen van investeringen in verdere groei en om een maximaal rendement voor haar aandeelhouders te creëren, rekening houdend met de belangen van de obligatiehouders. KPN streeft een optimale kapitaalstructuur na zoals is vastgelegd in het financieringsraamwerk, waarin de netto schuld / EBITDA verhouding tussen de 2 en 2,5 ligt. Daarnaast streeft KPN naar een minimum credit rating van Baa2 (Moody s) en BBB (S&P).

Eind tweede kwartaal 2008 had KPN een netto schuld van EUR 11,3 miljard en een netto schuld / EBITDA verhouding(*) van 2,3x. KPN heeft een BBB+ rating (negatieve vooruitzichten) van S&P en Baa2 (stabiele vooruitzichten) van Moody's.

Barclays Capital, Credit Suisse, J.P. Morgan en Rabobank zijn benoemd tot bookrunners voor deze transactie.

Voor meer informatie over deze obligatielening zie www.kpn.com/bond.htm

(*) Gebaseerd op een voortschrijdend gemiddelde van 12 achtereenvolgende maanden exclusief boekwinsten/verliezen, vrijval van pensioenvoorzieningen en reorganisatiekosten, allen meer dan EUR 20 miljoen.



KPN NV