Gemeente Wunseradiel


Wûnseradiel laat Wmo-loket toetsen

De gemeente Wûnseradiel heeft zich aangemeld voor de Sterrengids om zijn Wmo-loket te laten toetsen. De Sterrengids is ontwikkeld door Stichting Foar Elkoar en Zorgbelang Fryslân en is vergelijkbaar met de Michelingids uit de hotelwereld. Eén ster staat voor een basiskwaliteit zonder poespas en 5 sterren staan voor een goede kwaliteit en hoogwaardige dienstverlening. Doel van de Sterrengids is om de werking van het loket inzichtelijk te maken voor burgers/cliënten zodat zij weten wat ze van het loket kunnen verwachten.

Een onderdeel van de Sterrengidstoetsing is de beoordeling van het loket door de klant/burger. Hiervoor zijn Foar Elkoar en Zorgbelang nog op zoek naar mensen die van plan zijn met een hulpvraag het Wmo-loket te bezoeken.

In november zal bekend worden gemaakt hoeveel sterren de gemeente Wûnseradiel heeft gehaald. De resultaten van de toetsing kunt u vinden op onze website www.sterrengids.org. Hier kan worden gelezen wat er goed gaat in het Wmo-loket en wat er mogelijk verbeterd kan worden. Er zullen concrete aanbevelingen worden gegeven aan de hand waarvan de gemeenten zijn dienstverlening en daarmee de toegang tot zorg kan verbeteren.

relevante downloads

* flyer sterrengids.pdf (2.47 MB) Zie het origineel