Ingezonden persbericht


Persinformatie

VROUW BELEMMERT VROUW IN ZAKENDOEN

Conflict en belemmering op de werkvloer

Amsterdam, 9 september 2008 - Vrouwen opgelet! Op de werkvloer is veel strijd en dan vooral onder de eigen sekse. Uit onderzoek van magazine Salomé blijkt dat maar liefst 70% met conflicten en belemmeringen te maken heeft. Salomé heeft het onderzoek onder Nederlandse zakenvrouwen uitgevoerd om inzicht krijgen in de vrouw en haar weg naar succes te krijgen.

Uit het Salomé-onderzoek blijkt dat een conflict op de werkvloer een maandelijks tafereel is. Zo worden de vrouwelijke respondenten belemmerd in hun werk en krijgen zij zelfs met dominant gedrag te maken. Oorzaken hiervoor zijn collega's (28%) en omgang met de baas (19%). Een van de belangrijkste obstakels is het niet goed uitvoeren van de taken binnen de organisatie (16,5%). Ook het ontbreken van duidelijke leiding is voor 15% een aanwezig probleem.

Vrouw belemmert vrouw

Tijdens belemmeringen wordt divers gedrag geconstateerd. Een kwart van de ondervraagden beschrijft het gedrag als dominant. Daarnaast ervaart eenzelfde deel het gedrag als concurrerend of competitief. 10% benoemt het zelfs egoïstisch gedrag tegenover eigen collega's. Een derde is van mening dat het gedrag zowel bij vrouwen als bij mannen voorkomt. Toch is 34% van mening dat het vooral vrouwen zijn die dergelijk gedrag tegenover hun collega's vertonen. En geeft meer dan de helft aan dat vrouwen vooral andere vrouwen belemmeren in het zaken doen. Een derde van de vrouwelijke respondenten denkt dat de belemmeringen door een vrouw haar eigen visie worden veroorzaakt.

Voorleggen en oplossen

Mocht er zich een conflict of probleem voordoen dan bespreekt 36% dit met een vrouwelijke collega. Dezelfde hoeveelheid zegt dit met de betreffende persoon te bespreken omdat zij een vertrouwensband met elkaar hebben. 18% legt het problemen voor bij een collega die objectief is en een eerlijke mening geeft. En 14% zegt naar een persoon te stappen welke ervaring met dit soort conflicten heeft.

Over Salomé

Salomé magazine heeft het onderzoek onder Nederlandse zakenvrouwen uitgevoerd om inzicht in de vrouw en haar weg naar succes te krijgen . Salomé magazine informeert en entertaint de moderne zakenvrouw die feminisme passé vindt. De moderne zakenvrouw die succes belangrijk vindt maar ook van het leven wilt genieten, daarnaast een privéleven heeft en uiterlijk heel belangrijk vindt. Salomé magazine is gevestigd in Delft.

Voor meer informatie kijk op: www.salomebv.nl

Einde persinformatie, 9 september 2008

Noot voor de redactie (