Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datum: 9 september 2008

Onderwerp: Ground 3 overtreft Ground 2

Ground 3, het gratis festival voor experimentele nieuwe kunst en muziek dat van 4 t/m 7 september plaatsvond in de Haagse broedplaatsen, kan als zeer succesvol in de boeken. Nog meer bezoekers bezochten delen van het afwisselende programma, dat op 16 locaties plaatsvond. De sfeer was goed en er klonk veel waardering voor de kwaliteit van het programma.

Waar vorig jaar de concerten beduidend meer bezoekers trokken dan de exposities, was dit verschil tijdens Ground 3 aanzienlijk geslonken. De expositie in Maakhaven - 50% FOR FREE - gold als een van de hoogtepunten en nieuwkomer Anna trok tijdens de opening een volle bak nieuwsgierige bezoekers. De concertavonden in De Besturing - Waxdolls, My Awesome Mixtape - en die van Korzo5Hoog - met o.a. The Locust en sicrec-programmering - moesten, door een overweldigende belangstelling van het publiek, op een gegeven moment zelfs de deuren sluiten.

Het thema van Ground 3 was For Sale?!, waarmee vraagtekens werden geplaatst bij de positie van de autonome kunstenaar in het maatschappelijke, economische en politieke bestel. Sterker dan bij de thema's van de vorige twee edities, bleek het thema van dit jaar discussie op te wekken. Een groot deel van het programma haakte in op actuele economische vraagstukken en in verschillende media werd ruime aandacht besteed aan het thema.

Op naar Ground 4? De ontwikkelingen culminerend in de editie van dit jaar laten in ieder geval zien dat zich een unieke creatieve festivalformule heeft ontwikkeld die zich programmatisch en technisch sterk onderscheid van andere festivals en een brede en grote doelgroep aanspreekt.

Bedankt voor uw interesse en aandacht.

Het DepARTement, mede namens alle deelnemende broedplaatsen en kunstenaars. www.hetdepartement.net

EINDE PERSBERICHT.

Ingezonden persbericht