Ingezonden persbericht


EA EN WARNER BROS. INTERACTIVE ENTERTAINMENT BEVESTIGEN DAT DE VIDEOGAME HARRY POTTER EN DE HALFBLOED PRINS TEGELIJK UITKOMT MET DE FILM IN DE ZOMER VAN 2009

De Harry Potter-videogame is DE plek waar fans volgend jaar zomer de actie en spanning van Harry Potter kunnen beleven

SCHIPHOL-RIJK, 9 september 2008 Electronic Arts Inc (NASDAQ:ERTS) en Warner Bros. Interactive Entertainment hebben vandaag bevestigd dat de videogame Harry Potter en de Halfbloed Prins" wereldwijd in de zomer van 2009 zal worden uitgebracht, samen met de film van Warner Bros. Pictures die is gebaseerd op het zesde Harry Potter-boek van J.K. Rowling.

We zijn erg blij met de videogame van Harry Potter en de Halfbloed Prins die we nu aan het ontwikkelen zijn, en de hoge mate van authenticiteit en speelbaarheid ervan, vertelt Robert Nashak, onderdirecteur EA Casual Studios. We zijn een meeslepende game-ervaring aan het creëren, waar Potter-fans overal ter wereld van zullen genieten. Ze kunnen door het verhaal van de film vliegen en duelleren, en de game bevat nieuwe gebaren voor de Wii en meer gameplayonderdelen voor alle platforms.

De Harry Potter en de Halfbloed Prins-game zal een uitstekende interactieve verlenging zijn van de film en de nieuwe actie in de film, aldus Martin Tremblay, directeur Warner Bros. Interactive Entertainment. EA maakt de Harry Potter-videogames waar de fans zo gek op zijn. Deze game bevat nieuwe gameplayelementen en natuurlijk de magie waar spelers naar uitzien.

We hebben fantastisch samengewerkt met EA aan de videogames van alle Harry Potter-films, zegt Harry Potter-filmproducent David Heyman. De beelden in de Harry Potter en de Halfbloed Prins-game lijken ongelooflijk veel op de film. Dit wordt echt een intense ervaring voor iedereen die de game speelt.

In de game van Harry Potter en de Halfbloed Prins keren spelers weer terug naar Zweinstein om Harry te helpen een zenuwslopend zesde jaar te overleven. Je kunt spannende tovenaarsduels uitvechten, magische drankjes brouwen bij Toverdranken en op je bezem stappen om het Zwerkbalteam van Griffoendor naar de overwinning te leiden. Zijdelings beleef je de romantische verwikkelingen van Ron mee, terwijl je op een dramatische climax afstevent en de identiteit van de Halfbloed Prins ontdekt.

De game wordt ontwikkeld door EA s Bright Light Studio, het team achter het wereldwijde succes van de Harry Potter-games, waaronder de nieuwste game die in de zomer van 2007 uitkwam, Harry Potter en de Orde van de Feniks. Harry Potter en de Halfbloed Prins zal naar verwachting in de zomer van 2009 worden uitgebracht voor de Wii", het PLAYSTATION®3 computer entertainment systeem, het Xbox 360® videogame en entertainment systeem, het PlayStation®2 computer entertainment systeem, het PSP® (PlayStation®Portable)-systeem, de Nintendo DS", Windows PC, Macintosh en mobiele telefoons.

###

Over Electronic Arts

Het hoofdkantoor van Electronic Arts (EA) bevindt zich in Redwood City, Californië. EA is wereldleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf werd opgericht in 1982 en ontwikkelt, distribueert en geeft wereldwijd software uit voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS", EA", EA SPORTS Freestyle" en POGO". In het fiscale jaar 2008 boekte EA een omzet van 3,67 miljard dollar en bracht het 27 titels uit waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. EA's homepage en online gamesite vind je op www.electronicarts.nl Meer informatie over de producten van EA en volledige teksten van persberichten vind je op http://info.ea.com.

Over Warner Bros. Interactive Entertainment

Warner Bros. Interactive Entertainment Inc., onderdeel van Warner Bros. Entertainment, is een belangrijke wereldwijde uitgever, ontwikkelaar, licentieverstrekker en distributeur van entertainmentproducten voor de interactieve markt. Dit omvat alle huidige en toekomstige platforms, inclusief consoles, draagbare systemen en pc-games voor zowel interne titels als titels van derden.

HARRY POTTER characters, names and related indicia are trademarks of and © Warner Bros. Entertainment Inc. Harry Potter Publishing Rights © JKR.
(s08)

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG and POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Microsoft, Xbox en Xbox 360 zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van de Microsoft bedrijvengroep. PLAYSTATION , PlayStation en PSP zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. Een Memory Stick Duo" kan vereist zijn (wordt afzonderlijk verkocht). Nintendo DS en Wii zijn handelsmerken van Nintendo. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

PR contact:

Eline Mellink & Robbert Minderhoud

Pride PR voor Electronic Arts

+31 71 568 00 28

ea@pridepr.nl