Gemeente Goirle

B&W besluitenlijst dinsdag 9 september

Het college van burgemeester en wethouders vergaderde dinsdag 9 september en nam de volgende besluiten.

Week 37
09-09-2008


1. Aanvragen verklaringen van geen bezwaar t.b.v. veranderen winkel in biljartcentrum aan de Tilburgseweg 103 te Goirle

Toelichting:
Het bouwplan met ontwerpvrijstellingsbesluit ten behoeve van het project "veranderen winkel in biljartcentrum aan de Tilburgseweg 103 te Goirle", heeft ten behoeve van de vrijstellingsprocedure zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant kunnen nu worden verzocht om afgifte van de vereiste verklaringen van geen bezwaar. Na ontvangst hiervan kan vrijstelling en bouwvergunning voor het project worden verleend.

Het college besluit:
a. kennis te nemen van het feit dat er geen zienswijze met betrekking tot het project zijn ingediend; b. GS te verzoeken om afgifte van de noodzakelijk verklaringen van geen bezwaar, conform bijgevoegd aanvraagformulier; c. zodra de verklaring van geen bezwaar is ontvangen, vrijstelling en bouwvergunning te verlenen voor het veranderen van een winkel in een biljartcentrum aan de Tilburgseweg 103 te Goirle en GS en de raad hiervan schriftelijk op de hoogte te stellen.


2. Beleid uitwegvergunningen gemeente Goirle 2008

Toelichting:
Het ontwerp beleidsvoornemen ' Beleid uitwegvergunningen gemeente Goirle 2008' heeft zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Het nieuwe uitwegbeleid kan nu worden vastgesteld en de ' Beleidsregel inzake het verlenen van uitwegvergunningen bij particuliere woningen' uit 2004 moet worden ingetrokken.

Het college besluit:
a. eindverslag van de inspraak vast te stellen;
b. de 'Beleidsregel inzake het verlenen van uitwegvergunningen bij particuliere woningen', uit 2004, in te trekken; c. het ' Beleid uitwegvergunningen gemeente Goirle 2008' vast te stellen; d. het nieuwe beleid bekend te maken in het Goirles Belang.


3. Participatie van arme kinderen

Toelichting:
Het collegebesluit van 19 augustus over de inzet van extra middelen voor bevordering van participatie van arme kinderen, is in de vergadering van de commissie Welzijn besproken. De commissie heeft een aantal opmerkingen gemaakt, die in het voorstel aan de Raad moesten worden doorgevoerd. Ook is er in financieel opzicht een wijziging vanuit het Rijk doorgegeven, waardoor het beleid niet voor vier, maar slechts voor twee jaar kan worden vastgesteld. Deze nota geeft de opmerkingen en wijzigingen weer ten opzichte van het eerdere besluit. Voor de inhoud van het eerdere besluit wordt naar die nota verwezen.

Het college besluit:
a. meer bekendheid over bestaande regelingen (bijzondere bijstand en solidariteitsregeling) moeten leiden tot een groter beroep op die bestaande regelingen. In het eerder genomen besluit is hiervoor ¤ 15.000,00 gereserveerd; b. een bedrag van ¤ 5.000,00 voorlopig eenmalig te reserveren in 2009 voor een nader te bepalen algemene voorziening, waarbij gedacht kan worden aan stimulering van het Jeugdvakantiewerk. Over de inzet van dit budget zal nog nader overleg en onderzoek plaatsvinden met het Platform Minima en het Jeugdvakantiewerk. De raad zal hierover dan nader geïnformeerd moeten worden. c. de besluiten over de verhoging van de Solidariteitsregeling en de regeling Starters voortgezet onderwijs voor de aanschaf van een computer en een internetabonnement ongewijzigd te handhaven.


4. Jaarverslag Wet kinderopvang 2007

Toelichting:
Het college van B&W stelt jaarlijks een verslag op van alle toezicht- en handhavingstaken die de gemeente in een kalenderjaar in het kader van de wet heeft verricht. In het verslag over 2007 wordt tot uitdrukking gebracht op welke wijze de gemeente invulling heeft gegeven aan haar bevoegdheden. Het verslag is bedoeld als verantwoording aan uw gemeenteraad en wordt in afschrift gezonden aan de minister van OCW, die verantwoordelijk is voor het tweedelijns toezicht. Het gemeentelijk verslag heeft twee belangrijke functies:
- de beoordeling van het gemeentelijk toezicht op het aanbod van kinderopvang
- de verzameling van aanvullende informatie ten aanzien van de effectiviteit van het systeem van het eerstelijns toezicht Wet kinderopvang.

Het college besluit:
het jaarverslag 2007 te ondertekenen en te verzenden aan de Inspectie van Onderwijs.