Café Brulee-record voor ELHORST ETEN&DRINKEN uit Alkmaar


ALKMAAR, 20080909 -- Brasserie lunchroom Elhorst eten&drinken heeft sinds vandaag mogelijk een vermelding in het vermaande Guinness Book of Records. Op de Laat in Alkmaar maakten Kees Elhorst en Mikael Ekman de grootste Café Brulee ter wereld. De ludieke actie stond in het kader van het 45 jaar bestaan van de firma Elhorst in Alkmaar.

In een hot tube, een grote ovale bak met een doorsnee van twee meter tien en een diepte van één meter, ging 2125 liter Café Brulee. Verdeeld over in totaal 1340 liter koffie, 300 liter Monin smaak siropen en 485 liter slagroom. En natuurlijk ook met kletskoppen.
De koffie werd tussen 12:00 uur en 16:15 uur in vier grote zetsystemen gezet. De Monin siropen werden verwarmd met twee grote kookketels, het opkloppen van de slagroom, in cementbakken nam ca. 3 kwartier in beslag.
"Aangezien dat wij vinden dat we de beste koffiespecials maken en 45 jaar bestaan, wilden wij de grootste Café Brulee maken". Verklaarde Kees Elhorst die samen met Mikael Ekman werd uitgevoerd.
Onder het winkelende publiek werd door Kees Elhorst en Mikeal Ekman, die zelf de eerste twee kopjes namen, duizend koppen koffie werden geschonken.





Kees Elhorst/ Elhorst eten&drinken