Cursus over het Oude Egypte in De Morgenster


HILVERSUM, 20080811 -- Van de oude beschavingen spreekt het Oude Egypte het meest tot de verbeelding. Het is het land van machtige farao's die door hun onderdanen als goden op aarde werden beschouwd. Onder hun heerschappij verrezen de piramides en werden imposante tempels gebouwd. In een cursus van vier lessen in De Morgenster laat egyptoloog Huub Pragt u kennis maken met de voornaamste monumenten die aan de oevers van de Nijl zijn gebouwd.

Van Cairo tot Aboe Simbel

In een denkbeeldige reis van het noorden naar het zuiden van Egypte neemt Huub Pragt u mee langs de piramides voor de farao's en de schitterende tempels voor de Egyptische goden.
Tijdens de eerste les van de cursus 'Van Cairo tot Aboe Simbel' staan de wereldberoemde piramides van Gizeh en de trappenpiramide van Djoser te Sakkara centraal. In de tweede les wordt gesproken over de rotsgraven van gouwvorsten uit het Middenrijk. Ook wordt een bezoek gebracht aan de ruïne van de oude stad Achetaton, het huidige Tell el-Amarna. In deze stad woonden de markante koning Achnaton en zijn beeldschone echtgenote Nefertiti. De derde les staat geheel in het teken van de vele monumenten in en rondom de stad Luxor. Een indruk wordt gegeven van de overweldigende tempel van Karnak en de Luxortempel. Op de Westoever van Luxor bevinden zich de dodentempels van de farao's. Speciale aandacht wordt besteed aan de terrassentempel van koningin Hatsjepsoet. Ook worden de belangrijkste graven uit het Dal der Koningen besproken. In de vierde les komt de tempel van Horus te Edfoe aan bod. In het uiterste zuiden van Egypte is achter de Assoeandam een stuwmeer ontstaan. Vele prachtige bouwwerken zijn daar voor het water behoed door ze op tijd af te breken en te verplaatsen. Het meest bekende monument dat is gered is de tempel van Ramses II te Aboe Simbel.

Data: 9 september, 16 september, 23 september en 30 september 2008.
Tijd: dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.
Locatie: Hilversum, De Morgenster
Kosten: ¤ 98,-.

Informatie en aanmelding via 035-6831657 of www.egyptologie.nl.





Ingezonden persbericht