Succesvolle miniplant Pettree krijgt een vervolg


NOORDWIJKERHOUT, 20080909 -- Van de eerste serie gingen al meer dan 120 000 plantjes over de toonbank. Het succesvolle internetbedrijf opgericht door studenten introduceert nu de tweede generatie Pettree.

De Pettree, of het huisdierboompje, is een minicactus of -vetplantje in een plexiglas huls die je als sleutelhanger overal mee naartoe kan nemen. Als je de Pettree genoeg water geeft en af en toe vriendelijk toespreekt, kan hij uitgroeien tot een flinke huisplant.

Pettrees zijn cactussen en vetplantjes en hebben dus niet al te veel water en zonlicht nodig. Het volstaat om ze één keer om de twee weken een beetje water te geven. Dat kan door de plexiglas huls, waar onderaan gaatjes in zitten, in een schaaltje met water te zetten. Aan de bovenkant van de sleutelhanger zitten twee luchtgaatjes, zodat de troetelplant voldoende zuurstof krijgt. Een Pettree kan maandenlang in zijn plexiglas kastje overleven. Als het plantje te groot wordt voor het omhulsel, kan hij worden verpot naar een ruimere plantenbak.

"De eerste generatie was een groot succes en ons bedrijf is hiermee groot geworden. Na twee jaar is het tijd voor een nieuwe serie. De nieuwe serie is kleiner van formaat, zodat hij gemakkelijker aan de sleutelbos past. eraard zijn er weer nieuwe namen en nieuwe betekenissen. In totaal zijn er acht nieuwe soorten. Ik weet zeker dat ook deze serie weer een groot succes word. Met name ook in de relatiegeschenken branche", aldus Mark van Zelst oprichter van TMS Inventive Trading.

De eerste serie Pettree werd in Korea gevonden en geïmporteerd door de toenmalige studentenonderneming Pettree Benelux. Na een aantal grote orders startte Mark samen met twee medestudenten de onderneming TMS Inventive Trading. Inmiddels boekt het bedrijf grote successen met meerdere producten die geïmporteerd worden uit het verre oosten.

Daarnaast is er in november 2007 ook nog eens gestart met de dienst ffShoppen.nl Ondernemers kunnen hier hun eigen producten verkopen. ffShoppen.nl zorgt voor de afhandeling van de orders.

Nu de tweede generatie Pettree is gelanceerd en het relatiegeschenken seizoen voor de deur staat zijn de verwachtingen dan ook weer hoog gespannen.

De sleutelhangertjes zijn per stuk te koop via de website www.ffShoppen.nl en kosten 4,95 euro per stuk.