Ipanema introduceert Intelligent Acceleration


Bereik de best mogelijke ervaringskwaliteit voor alle WAN-bedrijfsapplicaties, wanneer, waar en hoe dan ook

AMSTERDAM, 20080909 -- Ipanema Technologies, een marktleider in applicatieverkeersbeheersystemen voor wide area networks, heeft vandaag een belangrijke update voor zijn oplossing aangekondigd, Intelligent Acceleration, waarmee bedrijven de best mogelijke ervaringskwaliteit (QoE, Quality of Experience) bereiken voor hun WAN-bedrijfsapplicaties.

Intelligent Acceleration verbetert het Automatic Networking System van Ipanema, dat de meest volledige functieset voor verkeersbeheer op de markt levert. Het begint met laag 7-classificatie van gegevensstromen, het intelligent controleren van verkeer om strikt onderscheid te maken tussen bedrijfskritieke en niet-kritieke en recreatieve applicaties. Een combinatie van redundatieverwijdering, TCP-versnelling en applicatieversnellingsmechanismen worden dynamisch toegepast onder het beheer van geavanceerde, wereldwijde, dynamische optimalisatiefuncties.

De mechanismen volgen de principes van autonome netwerksystemen en worden dynamisch geactiveerd, afhankelijk van de aard van de applicaties. Het systeem past deze parameters automatisch in realtime aan op basis van een dynamische, allesomvattende analyse van de soorten verkeer, gebruikersgedrag en het continu volgen van WAN-resourcebeschikbaarheid.

Door Ipanema's Autonomic Networking System wordt het volledige bereik van applicatieverkeersbeheerfuncties uitgevoerd, waaronder Visibility, Optimization en Acceleration. Deze oplossing wordt wereldwijd gebruikt door grote ondernemingen, die zo hun WAN's veranderen in intelligente netwerken die wanneer, waar en hoe dan ook uitstekende ervaringskwaliteit leveren.

Intelligent Acceleration omvat een nieuwe generatie algoritmen die een doorbraak betekenen in responstijdverbeteringen voor bedrijfsapplicaties, waaronder SAP, Oracle, e-mail, bestandsoverdrachten, CIFS, web enzovoorts. Naast `large pattern caching' en andere protocolversnellingstechnieken, zorgt een specifiek verwerkingspad zonder vertraging voor verbeteringen van de ervaringskwaliteit voor interactieve applicaties, zoals terminals (telnet, SSH enz.) en virtuele desktops (Citrix, VMware enz.). Realtime-applicaties (videostreaming, VoIP enz.) kunnen ook worden gecomprimeerd en beschermd tegen jitter, vertraging en verlies. De combinatie van deze technologieën levert gegarandeerde MOS- en Application Quality ScoreTM (AQS)-waarden op en levert uitstekende verbeteringen van de WAN-capaciteit.

De oplossing wordt aangedreven door een set applicatieprestatiedoelstellingen die kwaliteitservaringsvereisten van gebruikers voor elke applicatie definiëren; een concept dat de kern vormt van applicatie-SLA-services van toonaangevende telecombedrijven over de hele wereld.

"Intelligent Acceleration is de enige oplossing die responstijdverbeteringen bereikt die een doorbraak betekenen terwijl er garanties worden geleverd met betrekking tot ervaringskwaliteit voor alle bedrijfsapplicaties" zegt Frank Lyonnet, VP van Product Marketing bij Ipanema Technologies. "Anders dan producten die zich op één probleem richten, is Intelligent Acceleration vanaf het nulpunt ontworpen om te worden toepast op netwerken met veel soorten verkeer en grote maasvormige netwerken. Het beperkt zich niet tot bestandsoverdrachtapplicaties tussen een klein aantal locaties."

Intelligent Acceleration is eenvoudig voor IT en vereist geen aanpassing van de server- of desktopomgeving. Het is compatibel met beveiligingsapparaten, Class of Service, en het ondersteunt asymmetrische routes en redundante netwerkarchitecturen.

Intelligent Acceleration verbetert het gebruik van de wereldwijde applicatiestroom van Ipanema en kwaliteitsbewaking en -rapportage. Het omvat specifieke metrieken, zoals de Accelerometer, een rechtstreekse versnellingsindicator die in realtime responstijdverbeteringen berekent voor elke applicatie en locatie.

Intelligent Acceleration is compatibel met alle WAN-optimalisatieapparaten (ip|engines) van Ipanema en is per direct verkrijgbaar.

Over Ipanema Technologies (www.ipanematech.com)
Ipanema ontwikkelt geavanceerde oplossingen voor applicatieverkeersbeheer en WAN-optimalisatie die de kwaliteit van de gebruikerservaring drastisch verbeteren. Het Autonomic Networking System van Ipanema voegt intelligentie aan het netwerk toe, waardoor bedrijven het netwerk op dynamische wijze op één lijn kunnen brengen met hun bedrijfsdoelen. Het Autonomic Networking System van Ipanema, dat is ontworpen voor het beheer van grote en zeer grote wide area networks (WAN) van bedrijven stelt bedrijven, telecomproviders en netwerkserviceproviders in staat om voorbij de netwerkgrenzen te gaan, onder het motto Beyond the Network TM. Met het Autonomic Networking System van Ipanema kunt u herhaalbare en geïndustrialiseerde services aanbieden die op applicatie-SLA's zijn gebaseerd, die de grootste voordelen met zich meebrengen tegen de laagste Total Cost of Ownership (TCO): intelligente zichtbaarheid, intelligente optimalisatie en intelligente versnelling. Veel grote telecomproviders en grote multinationals in alle marktsegmenten, zoals het bankwezen en financiën, de publieke sector, energiebedrijven, farmaceutische bedrijven, automotive, IT enzovoorts maken gebruik van de diensten van Ipanema.





Ingezonden persbericht