LLiNK

Rotterdam, 1 september 2008

-PERSBERICHT-

Prachtige natuurshots in LLiNK in Natura

LLiNK in Natura volgt iedere week stoere families in hun dagelijkse leven op Terschelling. Hun leven draait om de natuur, vrijheid en natuurlijk bij een stevige noordwester, om het strandjutten. De serie gaat over de schoonheid en passie voor de natuur. De nieuwe serie blijft deze keer niet op Terschelling. We gaan ook naar het vaste land. Elke week begraaft Bas Westerweel in een natuurgebied een LLiNK-schat, die kijkers door middel van gps en tips op de site kunnen vinden. Hiernaast staat elke week een bijzonder natuurverschijnsel centraal, zoals de otter die tot voor kort was uitgestorven in Nederland.

Welke dieren moet dierenvriend Hessel redden op Terschelling? Hoe gaat het met de hobbyvarkens van vuurtorenwachter Remi? De wekelijkse weersvoorspelling van weerman Jan Pals wordt aan het begin van iedere aflevering meegenomen. En hoe gaat het met de beste vrienden Daan en Jort, die de vorige serie zo vaak werden gevolgd? Antwoord op deze vragen zijn te zien in de nieuwe afleveringen van LLiNK in Natura.

Geo-cashing
Bas Westerweel bezoekt de mooiste natuurgebieden van Nederland. Hij begraaft hier telkens een 'schat'. Door middel van tips over de coördinaten kunnen kijkers via de site de schatten vinden. In de eerste aflevering gaat hij naar het Amsterdamse Bos. De schat bestaat uit een camera waarmee de vinder zichzelf op de foto kan zetten, een logboek en een doorgeef kadootje.

Groei en bloei
Iedere aflevering ontdekt Bas wat er allemaal in Nederland groeit en bloeit. Hoe staat het met de otters in Nederland die eerst waren uitgestorven? Wat zijn blaffende herten? Ook is er aandacht voor bijvoorbeeld de eekhoorns, uilen en vleermuizen.

In de eerste aflevering zien we dat de toeristen weggaan van Terschelling en dat het eiland weer terug van de bewoners is. We blikken terug naar de serie LLiNK in Natura in het voorjaar waarin we voor het eerst kennis maakten met een aantal families op Terschelling. Ook zien we dat Egbert naast boer ook zanger en volksdanser is.

LLiNK maakt dit natuurprogramma om te laten zien hoe mooi Nederland eigenlijk is. Na het zien van de prachtige natuurshots, krijg je zin om er op uit te trekken. De serie zit dicht op de seizoenen en de actualiteit. Regent het absurd veel in een week dan is dat te merken in de natuur van Nederland en dat ziet de kijker dan ook terug in de aflevering van die week.

LLiNK in Natura, vanaf dinsdag 9 september zes nieuwe afleveringen om 19:25 uur op Ned 2

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


---


Noot voor de redactie,

LLiNK