Ingezonden persbericht


Kuala Lumpur bouwt draadloos netwerk met apparatuur van Colubris Networks

Breda, 9 september 2008 - De Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur is gestart met de gefaseerde uitrol van WLAN-apparatuur van Colubris Networks ten behoeve van een draadloos netwerk voor bedrijven en particulieren. Dit Wireless@KL-project volgt steden als Parijs, Singapore en Luzern, waar eerder publieke WiFi-netwerken zijn gebouwd met Colubris-apparatuur. In Kuala Lumpur is D-Synergy de partner die het netwerk gaat uitrollen.

Wireless@KL is geïnitieerd door de gemeente Kuala Lumpur en Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM). Deze organisaties bouwen het netwerk samen met WiMAX-operator Packet One Networks. De apparatuur van Colubris zorgt voor WiFi-connectiviteit met de WiMAX-infrastructuur van Packet One. Daardoor kan elk WiFi-device, zoals een laptop, pda of dual-mode telefoon, toegang krijgen tot het internet.

"Er is in dit deel van de wereld sprake van een enorme transformatie in de adoptie van ICT. Maleisië loopt voorop bij de bouw van een infrastructuur die burgers in staat stelt te profiteren van deze digitale snelweg", zegt Doreen Sim, Managing Director van D-Synergy. "Wanneer het project is afgerond, hebben wij een belangrijke bijdrage geleverd aan de transformatie van Kuala Lumpur naar een draadloze digitale stad. Meer dan 90 procent van de 1,5 miljoen inwoners heeft dan draadloze toegang tot internet."

D-Synergy is een van de meest toonaangevende infrastructuurbedrijven in Zuidoost-Azië. Het koos voor Colubris-apparatuur vanwege de vele features en hoge mate van betrouwbaarheid. Daarnaast waren D-Synergy en Packet One onder de indruk van de sterke beveiliging, de hoogwaardige Quality of Service en de upgrademogelijkheden van Colubris.

De eerste fase van het Wireless@KL-programma is momenteel in volle gang en voorziet in de installatie van 1.500 access points door de gehele stad heen. Dat zorgt voor een dekking van 80 procent in Kuala Lumpur.

"Wireless@KL is een zeer ambitieus project waar de Colubris WLAN-apparatuur zich bij uitstek voor leent", zegt Tom Racca, vicepresident Marketing van Colubris. "Onze expertise in het leveren van betrouwbare en goed uitwisselbare toegangsdiensten is onovertroffen. We bieden diensten aan meer dan 40 miljoen unieke gebruikers. Hierdoor kunnen we voorzien in een bewezen oplossing die kosteneffectief en schaalbaar is. Die kenmerken waren cruciaal voor een project met de omvang van dat van Wireless@KL."

Over Colubris Networks
Colubris Networks ontwikkelt en levert intelligente WLAN-oplossingen voor de zakelijke markt en voor serviceproviders. Het geoptimaliseerde WLAN-switchingsysteem biedt ongeëvenaarde bandbreedte-efficiency, naadloze mobiliteit en veilige en makkelijke toegang voor meer dan 1.500 organisaties en 40 miljoen gebruikers wereldwijd. De systemen van Colubris Networks bieden door integratie met bestaande netwerkinfrastructuur-, beveiligings- en beheeromgevingen een toekomstvaste investeringsbescherming. Colubris Networks is onder meer door Red Herring opgenomen in de top 100 van particuliere bedrijven in Noord-Amerika en was in 2005 een van de Fierce 15-bedrijven van FierceWireless. Het bedrijf won tevens de Mobile Trax Mobility Award.

Ingezonden persbericht