Binck NV

Persbericht

Amsterdam, 9 september 2008

BINCKBANK LANCEERT GOEDKOOPSTE ONLINE BROKER VAN FRANKRIJK

BinckBank lanceert vandaag haar online brokerage diensten voor Franse zelfstandig opererende beleggers (www.binck.fr). Nu BinckBank marktleider is in Nederland en de snelst groeiende online broker in België, is de onderneming voornemens om een belangrijke rol te spelen op de Franse markt. De Franse online brokerage diensten kenmerken zich door de unieke combinatie van:


· De laagste tarieven van Frankrijk, inclusief laagste prijsgarantie;
· De hoogste spaarrente van Frankrijk zonder beperkende voorwaarden.

· Een voor Frankrijk unieke transparante prijsstructuur;

Thierry Schaap, CEO van BinckBank NV:
"Met de laagste tarieven en de hoogste spaarrente zonder beperkende voorwaarden op de Franse markt en onze transparante prijsstructuur in combinatie met een kwalitatief goed product dat is afgestemd op de Franse belegger en uitmuntende service, verwachten wij ondanks het lastige beursklimaat en de Franse competitie dat wij onze internationale groei verder door kunnen zetten in Frankrijk."

Laagste tarieven
BinckBank biedt de Franse zelfstandig opererende belegger tarieven die gemiddeld 80% lager zijn dan die van de grootbanken en 60% lager dan die van andere online brokers. Wanneer een belegger elders desondanks toch goedkoper uit zou zijn, vergoedt BinckBank het verschil. BinckBank verwacht hiermee veel actieve Franse beleggers aan te trekken, ook in de huidige minder positieve marktomstandigheden. De Franse website toont een voor iedereen toegankelijke tarievenvergelijker van alle Franse aanbieders van online brokerage.

Hoogste spaarrente zonder beperkende voorwaarden: 4% BinckBank biedt beleggers een vaste rente van 4% op liquiditeiten die tijdelijk niet zijn belegd. BinckBank biedt hiermee de hoogste niet-promotionele spaarrente van Frankrijk op een rekening zonder beperkende voorwaarden. Ook niet-beleggers kunnen een spaarrekening openen, hoewel BinckBank zich in eerste instantie richt op de belegger.

Unieke prijsstructuur
De Franse online brokerage markt kenmerkt zich door ingewikkelde en ondoorzichtige tariefstructuren, vaak op basis van abonnementen. Wanneer een belegger wil switchen tussen abonnementen betaalt hij forse kosten. BinckBank introduceert een voor Frankrijk unieke heldere tariefstructuur waarbij de klant op geen enkele wijze is gebonden aan beperkende voorwaarden.

Product volledig afgestemd op de behoeften van de Franse belegger BinckBank werkt vanuit haar kantoor in Parijs met 15 Franse medewerkers. Op basis van de BinckBank succesfactoren ­ lage tarieven, kwalitatief hoogstaand platform en zeer klantgerichte service ­ biedt BinckBank dienstverlening die volledig is afgestemd op de Franse belegger. De website is volledig in de Franse taal en klanten kunnen kiezen voor producten waar veel in wordt belegd op alle toonaangevende Eurobeurzen waaronder NYSE Euronext en Eurex en Amerikaanse beurzen; alle Franse warrants zijn bijvoorbeeld streaming op de site te volgen.

Beleggers openen een rekening die onder lokaal toezicht valt en aan de lokale fiscale wetgeving voldoet. BinckBank biedt de mogelijkheid om één rekening aan te houden voor alle typen beleggingen, in tegenstelling tot andere Franse online brokers die verplichten tot het aanhouden van een aparte rekening voor beleggingen in bijvoorbeeld derivaten of beleggingsfondsen.

Over BinckBank N.V.
BinckBank is de grootste, onafhankelijke Nederlandse online broker met een top-5 positie in Europa. Wij bieden onze klanten snelle en goedkope toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld, online advies en vermogensbeheerdiensten, online sparen, accurate administratieve verwerking van effecten en geldtransacties voor professionele partijen en zeer uitgebreide marktinformatie.
BinckBank is een op Euronext Amsterdam genoteerde onafhankelijk online bank met vestigingen in Nederland, België en Frankrijk. BinckBank heeft ca. 500 medewerkers in dienst. De activiteiten van BinckBank vinden plaats in twee business units, Retail en Professional Services. BinckBank werd opgericht in 2000 en heeft thans bijna 250.000 rekeninghouders.

Belangrijke data 2008*:

- Publicatie derde kwartaalcijfers 2008 : 24 oktober 2008
- Jaarcijfers 2008 : 9 maart 2009
- Eerste kwartaalresultaten 2009 : 28 april 2009
- Aandeelhoudersvergadering 2009 : 28 april 2009
- Ex dividend : 30 april 2009
- Record-date : 5 mei 2009
- Betaling dividend : 6 mei 2009
- Halfjaarcijfers 2009 : 27 juli 2009
- Ex interim dividend : 28 juli 2009
- Record-date interim dividend : 30 juli 2009
- Betaling interim dividend : 31 juli 2009
- Derde kwartaalcijfers 2009 : 30 oktober 2009
* Data onder voorbehoud

Persvoorlichting:
Jonneke van Staveren
Hoofd PR/IR
Telefoon: 020 ­ 522 0372 / 06 531 71 114
jvanstaveren@binck.nl

BinckBank N.V.
Vijzelstraat 20
1017 HK Amsterdam
www.binck.com