Time : 14:01:15
Date : 09 September 2008
Sender Name: Coca-Cola Services Belgium Luxembourg sa/nv

Coca-Cola informeert over ingrediënten

De Coca-Cola drank heeft nooit toegevoegde conserveermiddelen of kunstmatige smaakstoffen bevat.

Meer dan een eeuw geleden ontwikkelde apotheker Dr. John Pemberton een drank die zou uitgroeien tot een ware legende. Het unieke recept van Coca-Cola bleef sindsdien onveranderd, de context waarin we leven echter niet. De consument wil meer dan ooit duidelijke informatie over de ingrediënten in drank en voeding. Om hem transparante informatie te bieden en zo te helpen bij het maken van de juiste keuzes, lanceert het bedrijf een informatiecampagne omtrent de ingrediënten van Coca-Cola. Vanaf september 2008 zal op de verpakking van Coca-Cola het statement: "Zonder toegevoegde conserveermiddelen. Zonder kunstmatige smaakstoffen. Sinds 1886." staan.

Een gezonde levensstijl begint met duidelijke informatie over wat men eet en drinkt. Daarom paste Coca-Cola vrijwillig zijn verpakkingen aan met duidelijke, objectieve en begrijpelijke informatie over de voedingswaarde en de ingrediënten van haar dranken. Met de GDA (Guideline Daily Amounts, Dagelijkse Voedingsrichtlijn) helpt Coca-Cola zijn consumenten bij het maken van hun keuzes. De consument is immers bewuster bezig met zijn gezondheid en is op zoek naar informatie over de ingrediënten in de producten die hij verbruikt.

Vandaag zet Coca-Cola een bijkomende stap om aan deze vraag naar informatie tegemoet te komen. Vanaf september bevatten alle Coca-Cola blikken van 33cl en flessen van 1,5l en 2l immers de vermelding: "Zonder toegevoegde onserveermiddelen. Zonder kunstmatige smaakstoffen. Sinds 1886". Een feit dat tot dusver onderbelicht is gebleven

De campagne bestaat uit een informatieve tv-spot, krantenadvertenties en een informatiebrochure. Op www.cocacolabelgium.be vinden consumenten informatie en achtergrond bij de ingrediënten in Coca-Cola. Ze kunnen ze er terecht met bijkomende vragen over het product of over het bedrijf.

Het recept van Coca-Cola zag het licht in 1886 in Atlanta. Apotheker Dr. John Pemberton ontwikkelde er een siroop en mengde deze met bruisend water. Het recept is één van de best bewaarde geheimen ooit en bleef sindsdien onveranderd. Sinds zijn ontstaan heeft Coca-Cola nooit toegevoegde conserveermiddelen of kunstmatige smaakstoffen bevat. Dat zal ook in de toekomst niet veranderen.

URL: http://www.cocacolabelgium.be