Ingezonden persbericht


Persbericht

60-plussers profiteren van voordelig arrangement in gezellig skidorp Gratis 6-daagse skipas voor ladies in Filzmoos

Filzmoos, september 2008 ­ Het skidorp Filzmoos in het Oostenrijkse Salzburgerland trakteert vrouwen op een gratis 6-daagse skipas ter waarde van ¤ 182 met het Ladies Special arrangement van 21 tot en met 28 maart 2009. Een groep van acht vriendinnen die in deze week boeken, bespaart maar liefst ¤ 1456! Op die manier blijft er zeker nog wat budget over voor een diner in de Hubertushof waar de beste vrouwelijke kok ter wereld achter het fornuis staat: Johanna Maier die met haar kookkunst 4 Gault Millau-kookmutsen en 2 Michelin-sterren heeft verdiend.

Ski like a lady
Het knusse sneeuwzekere skidorp Filzmoos is tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie een ongeëvenaard skiparadijs voor gezinnen met opgroeiende kinderen. Buiten de schoolvakanties genieten andere doelgroepen van de rust, de moderne snelle liftinstallaties en de perfecte pistes. Samen met de lokale hotellerie zorgt de VVV elk jaar weer voor een reeks aantrekkelijke arrangementen. De Ladies Special vormt voor vriendinnenclubjes een perfecte aanleiding om eens samen te gaan skiën in een knus Oostenrijks skidorp. De gratis skipas biedt toegang tot de kleine skiarena van Filzmoos en de volle 860 km skipistes van Ski Amadé (zie www.skiamade.com). Ook inbegrepen is ophaalservice vanaf het station, een welkomstdrankje, een dag skitest en een dag skiguiding inclusief drankje in een gezellige berghut.

Sixty Plus profiteert in het voorseizoen
Naast de Ladies Special biedt ook het Sixty Plus arrangement een gratis skipas. 60-plussers die boeken voor het begin van het seizoen, dus in de week van 13 tot 20 december, profiteren van dit arrangement dat naast ophaalservice vanaf het station, een welkomstdrankje, een dag skitest en een dag skiguiding ook een dag skisafari in Ski Amadé bevat. Twee gepensioneerde stellen die samen een weekje voor kerst gaan skiën besparen met dit arrangement samen ¤ 728 op hun skipassen.

Filzmoos is een gezinsvriendelijk skidorp in het Oostenrijkse Salzburgerland. Het op 999 km van Utrecht gelegen dorp telt ruim 3500 gastenbedden. Het sneeuwzekere skigebied telt vijf sleepliften, twee moderne stoeltjesliften en een snelle 6-persoonscabinebaan (Papagenobahn). Het skigebied is ideaal voor beginners en kinderen, maar biedt ook goede mogelijkheden voor gevorderde skiërs, langlaufers, toerskiërs en wandelaars. De skipas is onbeperkt geldig in SkiAmadé, een samenwerkingsverband van 5 topskigebieden, waaronder de nabijgelegen Salzburger Sportwelt. Filzmoos is internationaal vermaard als ballonvaartcentrum dat jaarlijks medio januari de Hot Air Balloon Week organiseert. Filzmoos ligt 72 km ten zuidoosten van Salzburg waardoor het mogelijk is om met het vliegtuig te reizen. Veel hotels in Filzmoos bieden een transfermogelijkheid. Voor meer informatie zie: www.filzmoos.at (winter: www.filzmoos.at/w-home-nederlands.html)