Ernst & Young

Studenten beschikken over veel talent en innovatieve ideeën

In het nieuwe Amsterdamse kantoor van Ernst & Young verzamelden zich ruim 40 deelnemers die allemaal kans dachten te maken op de hoofdprijs. Auke de Bos, voorzitter van de jury, partner bij Ernst & Young en hoogleraar Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit: "Uit de scripties blijkt dat de studenten over veel talent en innovatieve ideeën beschikken. Ernst & Young stimuleert onderzoek en wetenschap, zodat wij de maatschappij weer meer kennis en ontwikkeling kunnen bieden". Pas in de theaterzaal werd onder luid trommelgeroffel bekend gemaakt welke zes kandidaten waren genomineerd voor de drie geldprijzen van ¤3.000, ¤2.000 en ¤1.000.

De zes genomineerden waren:

* Joyce Lemmens (winnaar 1ste prijs) - International Business/Accountancy aan de Universiteit van Maastricht
* Michiel de Man (winnaar 2de prijs) - Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
* Frederik Boulogne (winnaar 3e prijs) - Fiscaal Recht aan de Universiteit van Groningen
* Elmer Wiemer - Accountancy aan de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen
* Alper Soylemez - Economie en Informatica aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
* Steven Hooghwerff - Financieel Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Battle om jury te overtuigen
Per twee gingen de afgestudeerde experts de 'battle' met elkaar aan. Ze probeerden met hun krachtige betoog de vierkoppige jury te overtuigen van de maatschappelijke relevantie van hun scriptie. Het werd een zinderende avond die tot het eind spannend bleef. De Bos: "Alle kandidaten hebben een stevige presentatie neergezet en vertelden met passie over hun onderzoek. Het was daarom een moeilijke keuze om een winnaar te kiezen."

No-nonsense presentatie
Joyce Lemmens viel op met haar no-nonsense presentatie en een ijzersterke inhoudelijk onderbouwing van haar scriptie 'Risk Factor Disclosures in Annual Reports - An investigation of a sample of US companies'. Van een aantal Amerikaanse ondernemingen onderzocht Joyce de secties met risico-informatie in de jaarverslagen. De belangrijkste conclusie is dat de mate van risico voor een onderneming samenhangt met wat er werkelijk in de markt gebeurt. Het invoeren van een verplichte risicosectie is daarom informatief voor regelgevers. Joyce: "In de toekomst hoop ik met dit onderwerp ook in Nederland aan de slag te gaan. Nu is het nog niet verplicht om risico-informatie in jaarverslagen op te nemen. Tot die tijd kan ik genoeg werkervaring op doen bij Ernst & Young waar ik in april ben begonnen."