Ingezonden persbericht


NIEUWSBERICHT

Raritan vereenvoudigt virtualisatie en maakt stroomverbruik inzichtelijk met nieuw datacenter management appliance

Nieuwe software upgrade vermindert kosten en complexiteit voor ICT managers met zowel fysieke als virtuele data centra

Capelle aan den IJssel, 9 September 2008 - Om bedrijven met zowel virtuele- als fysieke servers te helpen met het inzichtelijk maken van zowel stroomverbruik als de fysieke- en virtuele infrastructuur binnen datacentra, heeft Raritan haar management appliance uitgebreid met toegevoegde functionaliteit in een nieuwe software upgrade.

Voorheen voornamelijk bekend als een tool voor het vereenvoudigen van heterogene ICT omgevingen, geeft de nieuwe CommandCenter Secure Gateway(TM) 4.0 (CC-SG) behalve geconsolideerde toegang en beheer nu ook inzicht in datacentra stroomverbruik en 'rapporteert' over alle aanwezige ICT apparatuur - inclusief virtuele servers, fysiekke servers, netwerk apparatuur en stroomverdelers (PDU's).

Migratie tussen virtuele en fysieke servers
Om accurate en 'real-time' informatie over een gehele ICT infrastructuur te kunnen geven, houdt de CC-SG 4.0 de migratie van systemen tussen virtuele en fysieke hardware in de gaten. Vanuit een enkel overzichtelijk scherm kunnen systeembeheerders in één oogopslag al hun ICT apparatuur zien, deze in logische zelfgekozen selecties organiseren. Hiermee hebben systeembeheerders de best beschikbare remote access en management tool die ze zich maar kunnen wensen. Omdat de CC-SG toegang verleent via slechts één enkel IP-adres, is het nu niet langer nodig om meerdere applicaties op te starten en hierop apart in te loggen om een specifieke server of groep servers te kunnen bereiken.

Hypervisors
Virtualisatie software, wat applicaties van meerdere onderbezette servers migreert naar minder maar optimaal benutte fysieke servers, wint wereldwijd marktaandeel vanwege het succes in het realiseren van kostenbesparingen door gereduceerde behoefte in server hardware investeringen en de daarmee geassocieerde onkosten zoals ruimte, netwerkpoorten en stroomverbruik. Echter, de ondoorzichtigheid om applicaties tussen de verschillende servers te plaatsen brengt extra management complexiteit met zich mee in zaken zoals beveiliging en authorisatie.

De ervaring leert vaak dan ook dat men verschillende remote tools nodig heeft om virtuele servers te beheren. Als voorbeeld moet men denken aan het hosten van virtuele servers (hypervisors) waarbij zowel out-of-band toegang tot fysieke servers nodig is als in-band en virtualisatie tools naar de hypervisor en virtuele machines.

Minder complexiteit bij virtuele servers
'Een groeiend aantal virtuele en fysieke servers binnen een datacentrum leidt tot een nieuwe laag complexiteit om beide type servers tegelijkertijd te managen' redeneert Henry Hsu, Raritan's Directeur voor Enterprise producten. 'Tools zoals VirtualCenter van Vmware zijn uiterst geschikt om via een enkele ingang alle Vmware toegangen te benaderen.' Maar vervolgt Hsu 'deze voorzien slecht inzicht in een gedeelte van een datacentrum infrastructuur. Iedere server laag kan potentieel een andere tool nodig hebben, ieder met verschillende authorisatie, audit en administratie lagen. In plaats van het verdubbelen en in sommige gevallen zelfs verdrievoudigen van het aantal tools heeft Raritan een geconsolideerde portal ontwikkeld om de administratie en het beheer van een datacentrum te vereenvoudigen. Het feit dat het hier mogelijkerwijs ook om virtuele servers gaat is slechts een toegevoegd item wat de CommandCenter Secure Gateway beheert.'

Wanneer virtuele machines van de ene naar de andere hypervisor verplaatst wordt synchroniseert de CC-SG automatisch om zodoende real-time de servers te kunnen blijven monitoren. Daarbij kan beheer op afstand gelanceert worden via software zoals Windows Remote Desktop Protocol (RDP), Windows Terminal Server, Secure Shell (SHH), Virtual Network Computing (VNC), out-of-band console hardware (KVM switches en seriele servers) en management controllers (HP iLO/iLO2, IBM RSA, Dell DRAC en IPMI).

Intelligente Power Management over IP
De nieuwe CC-SG software is eveneens ideal met het beheer en analyseren van datacentrum stroomverbruik. Beveiligd beheer van outlet-level iPDU's kunnen rechtstreeks op een IP netwerk vanaf de CC-SG portal hierbij een tussenlaag verminderend. De CC-SG herkent daarbij automatisch hoeveel PDU's beschikbaar zijn, de firmware versie en serienummer. Bovendien kan stroom vanaf de CC-SG aan- danwel uitgezet worden.

Prijzen en beschikbaarheid
Adviesverkoopprijzen voor de CC-SG 4.0 beginnen bij ¤ 5.012. Besttaande CC-SG E1 en V1 klanten kunnen de firmware upgrade gratis downloaden.

Raritan produkten zijn onder andere te verkrijgen bij: Artelcom, ANS, Channel Concepts en Lasent.

Een speciale virtualisatie licentie of activatie is niet benodigd en virtuele servers kunnen dus toegevoegd worden zonder enige beperking. De CC-SG 4.0 ondersteund momenteel Vmware. Andere virtualisatie software zal eveneens in de nabije toekomst worden ondersteund.

Meer informatie, inclusief een whitepaper is beschikbaar via www.raritan.com/virtualization.

Over Raritan
Raritan, opgericht in 1985, is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor het beheer van ICT-infrastructuurapparatuur, zoals servers en netwerkcomponenten, en de bedrijfskritische toepassingen en diensten die daarop draaien. Met deze betrouwbare en gevoelige oplossingen - gebaseerd op KVM-switches (toetsenbord, beeldscherm, muis), seriële consoleservers, remote connectiviteitsproducten en beheersoftware - kunnen bedrijven proactief hun ICT-systemen controleren en beheren. Daarnaast ontwikkelt Raritan geavanceerde hardwareproducten voor de OEM-markt voor remote beheer op basis van KVM-over-IP- en IPMI-technologieën.

De oplossingen van Raritan worden geleverd in 76 landen en gebruikt in meer dan 50.000 datacentra en andere ICT-omgevingen over de hele wereld. Raritan heeft wereldwijd 38 kantoren. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Capelle aan den IJssel.

Website: www.raritan.eu