Ingezonden persbericht


IT Job Board.nl: doorgroeimogelijkheden voor ICT'ers van groot belang Loyaliteit ICT'ers stijgt ook door flexibele werktijden en opleidingsmogelijkheden

Amsterdam, 9 september 2008 - De belangrijkste reden voor ICT'ers om loyaal te zijn aan hun werkgever, is de mogelijkheid om door te groeien. Uit recent onderzoek van IT Job Board blijkt dat 21 procent van de ondervraagde ICT-managers doorgroeimogelijkheden als voornaamste reden ziet om bij een bedrijf te blijven werken. Flexibele werktijden vormen een andere reden om loyaal te zijn aan een werkgever. Dit vindt 18 procent van de ICT'ers een essentiële beweegreden.

De secundaire arbeidsvoorwaarden nemen een derde plek in als het gaat om werknemerstrouw: dit is voor 15 procent van de respondenten doorslaggevend. Ook opleidingsmogelijkheden staan bovenaan het verlanglijstje van 12 procent van de ICT'ers. Opvallend is dat geldelijke beloning in de vorm van salaris met tien procent op de vijfde plaats eindigt en dus lang niet meer zo belangrijk lijkt als een aantal jaar geleden.

Over IT Job Board
IT Job Board is sinds april 2005 actief en maakt deel uit van het Job Board Enterprises-netwerk. Achterliggende gedachte is dat het internet het belangrijkste kanaal is voor werving in de IT-sector. Momenteel is www.itjobboard.nl een van de meest gebruikte wervingsites voor IT-personeel in Nederland en Europa. Online technologie maakt het mogelijk om gericht kandidaten te selecteren in de database van 53.000 IT-professionals. Bedrijven kunnen zoeken op vaardigheden, regio of ervaring. Daarnaast biedt IT Job Board werkgevers diensten als vacatureplaatsing, een speciale werkgeverssectie, e-mailcampagnes en advies op het gebied van advertentieteksten. Klanten van IT Job Board in Nederland zijn onder andere LogicaCMG, Atos Origin, Orange, Compuware, CSC, Dell, Getronics PinkRoccade, Meeus, DHL en Tridion.