Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Corel kondigt première aan van VideoStudio(TM) Pro X2-familie

Corel komt met bekroonde videobewerkingssoftware waarmee het maken en delen van digitale verhalen in HD gemakkelijk wordt

Maidenhead (VK) - 9 september 2008 - Corel Corporation (NASDAQ:CREL) (TSX:CRE), een toonaangevende ontwikkelaar van grafische, productiviteits- en digitale-mediasoftware, kondigt vandaag de introductie aan van Corel(TM) VideoStudio(TM) Pro X2 Ultimate en Corel(TM) VideoStudio(TM) Pro X2, en voldoet daarmee aan de vraag op de consumentenmarkt naar zeer complete HD-oplossingen voor videobewerking en dvd-productie.

'Corel is trots deze familie van videobewerkings- en schijfproductietoepassingen aan door de wol geverfde videohobbyisten en minder ervaren gebruikers aan te kunnen bieden. Het vastleggen, verbeteren en delen van video wordt steeds populairder, en het uploaden van video naar sites zoals YouTube(TM) ligt nu binnen het bereik van elke gebruiker,' aldus Petter Nordwall, directeur Productbeheer bij Corel.

'Corel VideoStudio Pro X2 Ultimate omvat de nieuwe VideoStudio Pro X2-versie. Gebruikers beschikken hiermee over alle tools om HD-bewerking een niveau hoger te tillen. Van het maken van eenvoudige diavoorstellingen tot het toepassen van meer geavanceerde gereedschappen zoals de geheel nieuwe Painting Creator, kunnen gebruikers hun video's op unieke en creatieve wijze aanpassen. Corel voldoet hiermee aan de eisen van consumenten door hen betaalbare manieren te bieden om zelf filmproducent te worden.'

Corel(TM) VideoStudio(TM) Pro X2 Ultimate - de complete digitale mediaoplossing:

De Ultimate-versie van VideoStudio Pro X2 is een alles-in-één oplossing met vier krachtige toepassingen, met onder andere tools voor het maken van professioneel ogende video's, diavoorstellingen en dvd's. Naast de nieuwe VideoStudio Pro X2-videobewerkingssoftware krijgen gebruikers:

Corel(TM) WinDVD(TM) 9 Plus Blu-ray - Het topproduct van het Corel WinDVD 9-aanbod en 's werelds marktleider op het gebied van afspeelsoftware voor dvd's en video. Met deze software kunt u AVCHD(TM)- en Blu-ray Disc-schijven afspelen met geavanceerde menu's. Via upscaling kunt u standaard-dvd's in vrijwel HD-kwaliteit weergeven.

Corel(TM) DVD Copy(TM) 6 Plus - Kopiëren en converteren van schijven en video. Ondersteunt het rechtstreeks omzetten van video voor het web of voor mobiele apparaten als de iPod(TM), iPhone(TM) en PSP(TM).

Steinberg(TM) WaveLab(TM) LE 6 - Bewerk en verbeter geluid snel en gemakkelijk met deze gestroomlijnde geluidseditor en bewerkingstoepassing van professionele kwaliteit.

Nieuwe en verbeterde functies in VideoStudio Pro X2:


* Nieuw Blu-ray importeren en uitvoeren - VideoStudio Pro X2 is een van de eerste softwareproducten voor videobewerking dat ondersteuning biedt voor het importeren en uitvoeren van Blu-ray Disc(TM) Movie Video (BDMV). Gebruikers kunnen HD-video produceren met bewegende menu's en deze branden op Blu-ray Disc-schijven in enkel- of dubbellaagse indeling.


* Nieuw Painting Creator - Met de geheel nieuwe Painting Creator kunnen gebruikers schilderen, tekenen en schrijven op video's en alle bewegingen vastleggen, zodat zij over nieuwe mogelijkheden beschikken om videoprojecten geheel persoonlijk te maken.


* Nieuw Ondersteuning voor mobiele apparaten - U kunt video importeren van en uitvoeren naar de Apple(TM) iPhone(TM) en iPod(TM) Touch, waardoor gebruikers op gemakkelijker wijze video kunnen vastleggen en projecten kunnen delen op de mobiele apparaten van de nieuwste generatie.


* Verbeterd Uploaden naar YouTube(TM) - Met de nieuwe en gestroomlijnde uploadfunctie kunnen gebruikers sneller en gemakkelijker rechtstreeks video uploaden naar YouTube. VideoStudio Pro X2 biedt ook verschillende aanpasbare instellingen, zoals het selecteren van de indeling voor het waarborgen van de best mogelijke coderingskwaliteit: WMV, H.264 of FLV.


* Verbeterd Smart Proxy-bewerking - Gebruikers kunnen probleemloos HD-video bewerken, zelfs op pc's uit het middensegment. Voor het verbeterde Smart Proxy zijn minder systeembronnen vereist, wat resulteert in snellere, soepelere bewerking van HD-video met behoud van volledige HD-resolutie. Dankzij een snelheidsverbetering van 300 procent kunnen gebruikers hun video nu tijdens de lunch renderen, in plaats van tijdens de nachtrust.


* Nieuw NewBlue(TM)-filmeffecten - Met deze dynamische collectie van vijf filters met 81 vooraf gedefinieerde instellingen kunnen gebruikers de nostalgische effecten nabootsen van met de hand bediende camera's, vuile projectors en stoffige filmopslag.


* Nieuw Optimalisering voor de Intel(TM) Quad-Core-technologie - Ondersteuning voor de Intel(TM) quad-core-technologie, verbeterd voor zowel dual-core- als quad-core-CPU's. Dit leidt tot snellere responstijden en kortere wachttijd voor codering.


* Nieuw Functie Automatisch pannen en zoomen - Automatisch pannen en zoomen is nu beschikbaar voor het automatisch vaststellen van de gezichten van onderwerpen of het vaststellen van voorwerpen in foto's.


* Nieuw In formaat aanpasbare interface - Gebruikers kunnen nu het formaat aanpassen van elk deelvenster in de interface op basis van hun eigen voorkeuren.


* Nieuw Automatische video-overgangen en audio-crossfades - Gebruikers kunnen nu eenvoudigweg videofragmenten op de tijdlijn slepen om automatisch video-overgangen en audio-crossfades toe te passen. Gebruikers kunnen ook gemakkelijk overgangen toepassen in overlaytracks en zo geavanceerde PIP-effecten (Picture-in-Picture) en montage-effecten toepassen.


* Nieuw Creatieve inhoud - Nieuwe overlayobjecten, frames, Flash-animaties en sjablonen voor HD-menu's voor het verbeteren en verfraaien van elke videoproductie.

Prijzen
Beide producten, met een adviesprijs van ¤ 129,- voor Corel VideoStudio Pro X2 Ultimate en ¤ 89,- voor Corel VideoStudio Pro X2, zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Nederlands via www.corel.com en in de komende weken via de wereldwijde erkende leveranciers van Corel. Alle prijzen zijn inclusief btw.

Een speciale upgradeprijs is beschikbaar voor gebruikers van VideoStudio 6 of later.

Bezoek www.corel.nl/videostudio voor meer informatie over VideoStudio Pro X2 Ultimate of voor het downloaden van een gratis proefversie.

Informatie over Corel
Corel is een van 's werelds belangrijkste softwarebedrijven, met meer dan 100 miljoen actieve gebruikers in meer dan 75 landen. Wij ontwikkelen software waarmee gebruikers hun ideeën kunnen uiten en hun verhaal kunnen delen op stimulerende, creatieve en overtuigende wijze. Door de jaren hebben wij een reputatie opgebouwd als leverancier van vernieuwende en betrouwbare producten die gemakkelijk aan te leren zijn en waarmee gebruikers productiever dan ooit tevoren kunnen werken. De branche heeft hierop gereageerd met honderden prijzen die een bekroning vormen voor onze innovaties, ons ontwerp en de toegevoegde waarde.

De bekroonde productportefeuille van het bedrijf bevat enkele van 's werelds meest herkenbare en populaire softwaremerken, waaronder CorelDRAW(TM) Graphics Suite, Corel(TM) Painter(TM), Corel DESIGNER(TM) Technical Suite, Corel(TM) Paint Shop Pro(TM) Photo, VideoStudio(TM), WinDVD(TM), Corel(TM) WordPerfect(TM) Office en WinZip(TM). Het internationale hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Ottawa (Canada) en het bedrijf heeft belangrijke vestigingen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, China, Taiwan en Japan.

-

(c) 2008 Corel Corporation. Alle rechten voorbehouden. Corel, Corel CorelDRAW, Paint Shop Pro, Painter, Corel DESIGNER, VideoStudio, WordPerfect, WinDVD, WinZip, iGrafx en het Corel-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Corel Corporation en/of zijn dochterondernemingen. Alle overige product-, lettertype- en bedrijfsnamen en -logo's zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende ondernemingen.