Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 9 september  |
|2008                                              |

1. Afvalmining GS sturen een notitie naar de Statencommissie Ruimte en Milieu over ontwikkelingen rond afvalmining en hergebruik van voormalige stortplaatsen. De aandacht gaat vooral uit naar hergebruik van oude stortlokaties, omdat afvalmining veelal niet haalbaar blijkt te zijn.

2. Atlas Leefomgeving Gegevens over gezondheid en milieu op eenvoudige manier beschikbaar stellen voor burgers en professionals. Daarin moet de Atlas Leefomgeving in de nabije toekomst gaan voorzien. De provincie Noord-Brabant ondertekent een intentieverklaring tussen het ministerie van VROM en de provincie om te komen tot een proefproject voor het verzamelen van gegevens. Als dat succesvol is afgerond, kan het werk aan de atlas beginnen.

3. Biesbosch GS stemmen in met het ontwikkelen van een nieuw organisatiemodel voor de Biesbosch. Dat moet voldoen aan de bestuurlijke wens om te komen tot een eenvoudiger structuur, meer transparantie en meer slagkracht. Verder stemmen GS in met het beleidsplan "Ondergedompeld in de Biesbosch", dat heldere ambities weergeeft op het gebied van toerisme en recreatie.

4. Rivierverruiming Overdiepse Polder Het terpenplan Overdiepse Polder zorgt ervoor dat de regio op een veilige en duurzame manier wordt beschermd tegen hoog water in de toekomst. De provincie is verantwoordelijk voor de wettelijke inspraakprocedures (onder andere herverkaveling volgens de Wet Inrichting Landelijk Gebied). Ter voorbereiding hierop vragen GS de gebiedscommissie Wijde Biesbosch om advies over de inzet van de procedure en zenden zij de commissie het concept-inrichtingsplan voor de herverkaveling.

5. Versteviging antidiscriminatiewerk De provincie sluist E 386.558 Rijksgeld door naar de drie Brabantse regionale antidiscriminatiebureaus. Met dit geld kunnen de bureaus hun netwerken vergroten om discriminatie tegen te gaan.

6. Uitvoering bestuursakkoord GS informeren de Statencommissie voor Bestuur en Middelen over de aanpak van de "mid term review" van het bestuursakkoord "Vertrouwen in Brabant". Dit is een voortgangsrapportage over de uitvoering van het bestuursakkoord.

7. Rivierverruiming Overdiepse Polder De provincie voert momenteel de planstudie uit voor het Koploperproject 'Overdiepse Polder'. Zij heeft hiervoor een consortium van adviesbureaus ingeschakeld, die haar hierbij adviseert. Gedeputeerde Staten stemmen in met de extra kosten voor aanvullende werkzaamheden van dit consortium, in verband met noodzakelijke aanpassingen in het plan.

8. Ruimtelijke plannen Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Bergeijk voor de realisatie van een antennemast aan de Johan van der Heijdendreef; de gemeente Rucphen voor de bouw van een rundveestal en aanleg van twee sleufsilo's aan het Dreefje 11; de gemeente Schijndel voor een kinderdagverblijf en 10 appartementen op de hoek Deken Baekersstraat/Rietbeemdweg; de gemeente Breda voor de sloop en nieuwbouw van een loods aan de Tervoortseweg 1 te Bavel; de gemeente Maasdonk voor de realisatie van twee varkensstallen aan de Polderweg 2 te Nuland; de gemeente Helmond voor de realisatie van een kinderdagverblijf aan de Oude Dierdonk 1; de gemeente Eindhoven voor de bouw van een geluidswal aan het Heihoefpad 10; de gemeente Geertruidenberg voor de realisering van woningbouw project Dongeburg; de gemeente Geertruidenberg voor de realisatie van een bouwmarkt op bedrijventerrein Elftweg 17 te Raamsdonkveer; de gemeente Tilburg voor de verbouw van een pand tot horecagelegenheid aan de Telegraafstraat; de gemeente 's-Hertogenbosch voor de bouw van een schoolgebouw aan de Weidonklaan; de gemeente Alphen-Chaam t.b.v. realisatie van een biogasinstallatie en verplaatsing van een aantal sleufsilo's aan de Schellestraat 14-16 te Alphen.

Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 15 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Deurne voor een mantelzorgvoorziening aan de Walsbergseweg 51.

Gedeputeerde Staten hebben de zienswijze t.a.v. het bestemmingsplan Buitengebied 1988, partiële herziening 2007 transport- en sorteerbedrijf aan de Locht van de gemeente Veldhoven aan de gemeenteraad van Veldhoven toegestuurd, hebben ingestemd met de reactie op het raadsvoorstel van het college van B&W van de gemeente Hilvarenbeek aangaande het ontwikkelingsplan van Landgoed de Utrecht, hebben goedkeuring onthouden aan het herzieningsbesluit naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling m.b.t. bestemmingsplan Aanvulling bestemmingsplan Bedrijventerrein Doornhoek van de gemeente Veghel, hebben een verklaring van geen bezwaar, Heistraat 16-18 te Ulevenhout van de gemeente Chaam gedeeltelijk goedgekeurd, hebben het vastgesteld bestemmingsplan Kom Boekel van de gemeente Boekel gedeeltelijk goedgekeurd en hebben goedkeuring onthouden aan het bestemmingsplan Andel-Bronkhorst II van de gemeente Woudrichem.

---- --