Persbericht

AXIANS introduceert IP management portal

Utrecht, 9 september 2008 ­ Netwerkspecialist AXIANS introduceert de eerste IP management portal ter wereld. Op deze ontmoetingsplek biedt AXIANS onafhankelijke informatie, kennis en actualiteiten over IP management voor onder anderen netwerk- en systeembeheerders, architecten, DNS-specialisten, ICT-managers, product managers en consultants.

Onder IP management wordt het administratieve beheer verstaan van IP objecten, net als het beheer van IP services als DNS en DHCP. Door het toenemende belang van IP adres management en netwerk services zoals DNS en DHCP, merkt AXIANS dat deze onderwerpen steeds meer vragen oproepen. Op de portal brengt AXIANS onder andere het laatste nieuws over het onderwerp, polls, columns, een forum, faq's en links naar relevante websites.

AXIANS is de Europese marktleider op het gebied van IP management. Het bedrijf is inmiddels acht jaar op de markt actief met een team van DNS-specialisten en IP management consultants die zich bezighouden met onafhankelijk advies, design en implementaties van bewezen oplossingen van marktleidende fabrikanten. Ook adviseert en implementeert AXIANS oplossingen bij middelgrote tot zeer grote organisaties op globale schaal.

"Het initiatief van AXIANS om deze IP portal op te zetten komt op een uitstekend moment", aldus Thomas Kramps, Country Manager Nederland bij Infoblox. "In het algemeen werd meestal te weinig interesse getoond in DNS en IP beheer. Het recentelijk ontdekte DNS-lek en alle commotie daaromheen heeft aangetoond dat dit volledig ten onrechte was. Nu de interesse inmiddels is gewekt, moest er nog een plaats komen waar onafhankelijke informatie en kennis over IP management te vinden was. Deze IP portal heeft dat gat opgevuld."

Rob Wennekendonk, Managing Director van AXIANS: "We merken dat DNS en IP beheer vaak te weinig aandacht krijgen, omdat de materie voor veel ICT-managers af en toe ongrijpbaar lijkt te zijn. Met deze portal willen we IP management de aandacht geven die het onderwerp verdient. DNS en IP beheer zijn immers van levensbelang voor de beschikbaarheid, toegankelijkheid, prestatie en veiligheid van het netwerk en de applicaties."

De portal is te vinden op http://www.ipam.nl