Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
F 40/08 - Lijnden, 11 september 2008

Internationale lancering nieuwe Fiat in Hollands jasje Nederlands muzikaal duo maakt internationale campagne voor nieuwe Fiat Grande Punto

Met een drumstel, orgel en zang maakt het Nederlandse muzikale duo zZz hun muziek. 6 jaar na hun eerste plaat boeken ze internationaal succes.

Fiat heeft voor de commercial van de nieuwe Grande Punto de rechten opgekocht van de muziek en videoclip van 'Grip', een nummer van het Nederlandse muzikale duo zZz. Om toestemming te geven om de rechten af te staan hoefden Björn en Daan van zZz niet lang na te denken. "We vinden het te gek en een mooie manier om onze muziek op een andere wijze bij de mensen thuis te krijgen. Natuurlijk is het ook een mooie pr voor ons. Dankzij de zilvervloot die we van Fiat ontvingen kunnen we weer een tijdje muziek maken", aldus Björn.

Edsge Jan Westerhof, marketing manager van Fiat:" De uitstraling van de videoclip sluit perfect aan bij wat de nieuwe Grande Punto is: verrassend, fun, mooi gemaakt en origineel. Elk land heeft de vrije keus de commercial te gebruiken, wij hoefden daar niet lang over na te denken. Het is natuurlijk erg bijzonder dat de nieuwe Italiaanse Fiat op een Hollandse manier wordt gepromoot."

De videoclip 'Grip' is meerdere malen bekroond en nu dankzij Fiat letterlijk een internationaal succesnummer. Datzelfde geldt ook voor de Grande Punto. Wereldwijd zijn er sinds zijn lancering al meer dan 850.000 exemplaren verkocht. Nu is de auto gemoderniseerd en nog scherper geprijsd. De nieuwe Grande Punto Active is leverbaar vanaf E 12.695. Om de verkopen een extra stimulans te geven, biedt Fiat een financiering aan van 0% rente gedurende een periode van 3 jaar.

Het muzikale duo zZz is in 2002 begonnen. Basis zijn een drumstel, een orgel en zang. Zelf omschrijft de band hun muziek als een molotov cocktail van violent trance, psychedelic electro wave, garage soul en dirty rock 'n roll. In 2005 namen ze hun eerste plaat op en nu al boeken ze dit internationale succes.

De commercial van de Fiat Grande Punto is de komende tijd op vrijwel alle zenders en via internet te zien. Meer informatie over de nieuwe Fiat Grande Punto is te vinden op www.grandepunto.nl, meer informatie over zZz is te vinden op www.soundofzzz.nl.

---------------------------------EINDE BERICHT---------------------------------

---- --