Ingezonden persbericht


FIPS-gecertificeerde, veilige USB flash drive SafeStick® met een capaciteit van 64GB

Gorinchem, 9 september 2008 - IT-beveiligingsbedrijf BlockMaster maakte onlangs de lancering bekend van een 64GB grote versie van de SafeStick®, zijn gecodeerde USB flash drive. In de Verenigde Staten kreeg het apparaat van het 'National Institute of Standards and Technology' het certificaat "Federal Information Processing Standards 197", dat bewijst dat het voldoet aan de AES-algoritme (Advanced Encryption Standard - geavanceerde coderingsnorm). Het is daarmee de USB flash drive met de grootste capaciteit ter wereld die FIPS-gecertificeerd is.

Dankzij de nieuwe draagbare hardware SafeStick® van 64GB, zijn de gebruikers verzekerd van een razendsnelle back-up van een hele harde schijf. Alle werkdocumenten zijn bovendien op elk ogenblik veilig en snel toegankelijkheid. De SafeStick® 64GB belooft snelheden tot 28,8 MB/s (lezen) en 15,4 MB/s (schrijven). Hij kan 6,4 miljoen tekstverwerkerpagina's bevatten en weegt slechts 10 gram.

De SafeStick® wordt gebruikt door ondernemingen overal ter wereld en in alle sectoren, om mobiele informatie te beschermen. Hij codeert en beschermt alle informatie die op de drive is opgeslagen met een wachtwoord, waardoor de zekerheid geboden wordt dat alleen de rechtmatige eigenaar toegang krijgt tot de opgeslagen informatie. BlockMaster telt nogal wat Fortune Global 2000-ondernemingen onder zijn klanten, zoals SAPA, en veel overheidsorganisaties, waaronder de Britse National Health Service.

"We waren onder de indruk van het geboden veiligheidsniveau, het gebruiksgemak en de waarde van de SafeStick®", verklaarde James Norman, associate director binnen het George Eliot-ziekenhuis van de NHS Trust. "In de hele trust worden meer en meer SafeStick® drives gebruikt ter vervanging van de bestaande geheugensticks. Dat biedt ons de geruststelling dat een stick of sticks die in de verkeerde handen terechtkomen de informatie die ze bevatten niet zullen prijsgeven".

De SafeStick® 64GB is verkrijgbaar bij resellers in 28 landen en voor de overige landen via de BlockMaster SafeStick® Shop. De FIPS-certificatie is beschikbaar voor SafeStick® drives tussen 512 MB en 64 GB.

Voor meer informatie over het AES-algoritme, surft u naar

http://csrc.nist.gov/groups/STM/cavp/documents/aes/aesval.html.

http://www.blockmaster.eu

BlockMaster / BlockMaster Om te vergroten
SafeStick® 64 GB

Over Crypsys Data Security
CRYPSYS Data Security B.V. is specialist op het gebied van informatiebeveiliging. Het productaanbod bestaat uit oplossingen in software en hardware, of een combinatie hiervan. Tot de belangrijkste producten waarvoor CRYPSYS Data Security de distributie verzorgt, behoren: Sophos (endpoint, e-mail/web security & NAC Network Access Control), Marshal (content security voor e-mail en web), Lumension (device & application control) en NetClean (protectie tegen kinderporno) . Het bedrijf gelooft in een totaalaanpak van het informatiebeveiligingsprobleem, gekenmerkt door de elementen organisatie, discipline en producten. Hiertoe biedt CRYPSYS Data Security naast de verschillende producten ook een deskundige service- en consultancyorganisatie met diensten op beveiligingsgebied. Meer informatie omtrent de beveiligingsoplossingen, -producten en -diensten is te vinden op de website www.crypsys.nl.

Voor meer informatie en/of een telefonische toelichting, gelieve contact op te nemen met:

CRYPSYS Data Security
Marnix van Meer
Tel: +31 655700255
m.vanmeer(at)crypsys.nl

Creative Strategies
Elke de Ridder
Tel: +32 2 267 41 60
Ederidder(at)creative-strategies.eu.com